Spor
  • 9.3.2021 11:41

Attila Szalai'yi Parmak ısırtıyor...

Fenerbahçe'nin Ocak ayında transfer ettiği Attila Szalai oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmaya devam ediyor. Trabzonspor maçındaki sol bek performansıyla parmak ısırtan Macar futbolcu, Antalyaspor karşısında da savunmadaki kritik hamleleriyle beraberliği koruyan isim olmuştu. Son olarak Konyaspor ağlarını sarsarak Fenerbahçe kariyerindeki ilk gol sevincini yaşayan Attila Szalai, piyasa değerini katlamaya başladı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Macar stoper Attila Szalai, geldiği günden bu yana ortaya koyduğu futbolla otoritelerden tam not alıyor.

Sarı lacivertli ekibin deplasmanda 3-0 kazandığı İttifak Holding Konyaspor maçında gol perdesini açarak Fenerbahçe kariyerinde ilk kez rakip fileleri havalandıran genç savunmacı, geceye damga vurmayı başardı.

Sürpriz bir şekilde sol bekte başladığı Trabzonspor maçındaki futboluyla geçer not alan ve 1-0'lık galibiyette pay sahibi olan 23 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz hafta Fraport TAV Antalyaspor karşısında da savunmadaki kritik hamleleriyle beraberliği koruyan isimlerin başında geldi.

ATILLA SZALAI KONYASPOR KARŞISINDA NE YAPTI

İttifak Holding Konyaspor karşısında 28'i kısa 8'i uzun olmak üzere toplamda 36 pas yapan yetenekli futbolcu, %77.8'lik isabet yüzdesi yakaladı. Girdiği 4 ikili mücadeleden 3 tanesini kazanan Macar oyuncu, 2 kez de hava topu kazanmayı başardı.

İttifak Holding Konyaspor maçında 3 defa pas arası yapan Attila Szalai, 5 kez de savunmasındaki tehlikeyi uzaklaştırdı. Yıldız isim, 90 dakikayı 1 de top kapmayla tamamladı.

MAÇIN EN VERİMLİ OYUNCUSU

Müsabakanın 29. dakikasında Gökhan Gönül'ün ceza sahası içinde kafayla indirdiği topu ağlara gönderen Attila Szalai, maçtaki tek isabetli şutunda golü bulmuş oldu. Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü atan Attila Szalai, bu golle birlikte maçın en verimli oyuncusu seçildi.

Uluslararası futbol veri platformu whoscored.com'a göre; karşılaşmayı 8.4 verimlilik puanı ile noktalayan Attila Szalai, sahanın en iyi oyuncusu oldu. Macar ismin ardından 8.2'şer puanları bulunan diğer savunmacılar Gökhan Gönül ve Serdar Aziz ikinci sırada yer aldı.

 

Güncellenme Tarihi : 9.3.2021 11:44

İLGİLİ HABERLER