Spor
  • 27.10.2008 20:36

AURELİO: MİLLİ TAKIM FORMASINI GİYECEĞİMİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM

MADRİD - İspanya'nın Real Betis takımında forma giyen Mehmet Aurelio, kulübün resmi radyosuna yaptığı açıklamalarda, "Bir gün Türkiye Milli Takımı formasını giyeceğimi samimi olarak hiç düşünmemiştim, ama şimdi çok memnunum" dedi.
Betis radyosunun Sevilla kentindeki bir restoranda öğle yemeği yiyerek gerçekleştirdiği röportajda Aurelio, Brezilya'da çok fazla futbolcu olduğunu ve nedenini bilmese de Brezilya milli takımına çağrılmadığını söyledi. Türkiye'de İstiklal Marşı'nı hemen öğrendiğini ve tüm milli maçlarda söylediğini kaydeden Aurelio, "Türkiye ve İstanbul'u çok seviyorum" şeklinde konuştu. Yaklaşık 3 yıl önce Mehmet ismini aldığını anlatan yıldız futbolcu, "Bu ismi ben almak istedim. Türkiye'de çok yaygın ve söylenmesi rahat bir isim. Ailem beni Marco diye çağırıyor, ama Mehmet ismini de seviyorum" dedi.
Katolik olduğunu ifade eden Aurelio, "Türkiye'de Katolik olarak sorun yaşadın mı?" sorusuna "Her şey normaldi. Hangi dinden olursan ol halk çok iyi yakınlık gösteriyor, iyi muamele ediyor" cevabını verdi.
Brezilya asıllı Türk futbolcu ayrıca, "Fenerbahçe'nin seni geri istediği doğru mu?" şeklindeki bir soruyu da "Bilmiyorum, samimi olarak bilmiyorum" diye yanıtladı. Aurelio, Fenerbahçe'nin İspanyol teknik direktörü Luis Aragones ile ilgili ise "Bence devam edecek. Fenerbahçe'de çok kaliteli takım arkadaşlarım var. Son maçlarını 5-2 kazandılar. Aragones için kolay değil, ama iyiye doğru gidecek" değerlendirmesini yaptı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:55

İLGİLİ HABERLER