Spor
  • 27.4.2017 00:02

Avantaj Fenerbahçe'de

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Medipol Başakşehir, Fenerbahçe’yi konuk etti. Zorlu 90 dakika 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında 2-0 yenik duruma düştüğü Medipol Başakşehir karşısında sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Medipol Başakşehir'in gollerini genç oyuncu 8 ve 11. dakikalarda Cengiz Ünder kaydederken Fenerbahçe'nin golleri Ozan Tufan 13' ve Van Persie'den geldi.

Fenerbahçe, ligde 2.lik için yarıştığı Başakşehir'le bu kez Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında karşı karşıya geldi. G.Saray galibiyetiyle morallenen sarı-lacivertliler, Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maçta Cengiz Ünder'in golleriyle 2-0 yenik duruma düştü. Zorlu mücadelede Ozan Tufan ve Van Persie ile 2-2'lik beraberlikle ayrılan sarı-lacivertliler final biletini Kadıköy'deki rövanşa bıraktı.

BAŞAKŞEHİR'DE ERKEN GOL! 
ATV'den şifresiz yayınlanan karşılaşmanın 8. dakikasında Cengiz Ünder muhteşem bir golle Başakşehir'i Fenerbahçe karşısında öne geçirdi. Adebayor'un şutunda kaleci Volkan Demirel başarılı bir kurtarış yaptı. Seken topu Şener Özbayraklı uzaklaştıramayınca topu önünde bulan Cengiz, kals bir plase vuruşla topu Volkan Demirel'in uzanamayacağı köşeye bıraktı.

CENGİZ BİR KEZ DAHA SAHNEDE 
Maça fırtına gibi başlayan Medipol Başakşehir, bu golden 3 dakika sonra yine Cengiz Ünder'in ayağından bulduğu golle farkı 2'ye çıkarttı. Edin Visca sağ kanatta İsmail'den kurtardığı topta yerden ortasını yaptı. Şener'in yatarak müdahalesine rağmen araya giren Cengiz Ünder skoru 2-0'a getiren golü attı.

OZAN TUFAN CEVAP VERDİ
Zorlu maçta Başakşehir'in art arda golleriyle demoralize olan Fenerbahçe, 13. dakikada Ozan Tufan'ın golüyle farkı 1'e indirdi. Süper Lig'deki Başakşehir maçında sarı-lacivertlilere 3 puanı getiren golü atan Ozan, Başakşehir kalecisi Faruk Çakır'ın uzaklaştıramadığı topu önünde buldu ve düzgün bir vuruşla farkı 1'e indirdi.

ÇİZGİDEN CAİCARA ÇIKARDI 
Fenerbahçe, Van Persie ile beraberlik golüne yaklaştı ancak Başakşehir'in Brezilyalı sağ beki Júnior Caiçara topu çizgi üzerinden çıkardı. Başakşehir'de Volkan Babacan ve Ufuk Ceylan'ın cezaları nedeniyle kaleyi koruyan 3. kaleci Faruk Çakır'ın hatalı çıktığı pozisyonda Van Persie kafayı vurdu fakat Caiçara çizgi üzerinden gole izin vermedi.

DİREKLER SALLANDI 
Başakşehir, 39. dakikada farkı 2'ye çıkarma şansını Epureanu ile değerlendiremedi. Moldovalı savunmacının kafa vuruşunda kaleci Volkan Demirel'in müdahale ettiği top direğe çarptı. Maçın ilk yarısı 2-2 beraberlikle sona erdi.

KUPA GOLCÜSÜ SAHNEDE! 
Fenerbahçe, 61. dakikada Robin Van Persie'nin golüyle skora denge getirdi. Şener Özbayraklı'nın ortasında kafa vuruşunu yapan Hollandalı golcü skoru 2-2 yaptı. Hollandalı golcü Türkiye Kupası'ndaki gol sayısını ise 5'e çıkardı

ABDULLAH AVCI ÇILDIRDI!
Medipol Başakşehir cephesi Fenerbahçe'nin golünden önce en direkt vuruşun yerinden kullanılmadığı gerekçesiyle hakem Mete Kalkavan'a itiraz etti. Emre Belözoğlu'nun orta sahada Ozan Tufan'ı yere düşürdüğü pozisyonda Ozan Tufan kendi yarı sahasında yerde kaldı. Sarı-lacivertliler hızlı şekilde oyunu diğer yarı sahadan başlattı. İlerleyen pozisyonda Fenerbahçe golü bulunca Başakşehir'in hocası Abdullah Avcı sahanın içine kadar girerek hakem Mete Kalkavan'a itirazlarda bulundu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Medipol Başakşehir - Fenerbahçe maçı 2-2 berabere sona erdi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

69'Başakşehir'in hızlı hücumla çıkmak istediği pozisyonda Skrtel'in orta sahada Holmen'e yaptığı faul sonrası hakem sarı kart gösterdi.
68'Emmanuel Adebayor oyundan çıktı, yerine Mossoro girdi.

61'Fenerbahçe'de Aatıf'ın pasıyla topla buluşan Şener, çizgiye inerek içeri orta yaptı. Penaltı noktası üzerinde topa kafa vuran Van Persie beraberlik golünü kaydetti.
61'GOL

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3. dakikada Visca’nın kullandığı korner atışında boş pozisyondaki Epureanu kafayı vurdu ancak top az farkla auta çıktı.
7. dakikada Adebayor kaptığı topla ceza sahası önüne kadar gelip şutunu çıkardı ancak Volkan Demirel gole izin vermedi. Dönen topta Cengiz Ünder klas bir vuruşla topu ağlara yolladı. 1-0
9. dakikada Şener’in sağdan yaptığı ortada kaleci Faruk boşa çıktı ve Robin van Persie kafayı vurdu. Kaleye giden topu Caiçara uzaklaştırdı.
11. dakikada Edin Visca sağ kanattan hızlı çıktı ve ceza sahası içine yerden ortaladı. İlk golü atan Cengiz, bu pozisyonda rakibinden hızlı davrandı ve topu filelere yolladı. 2-0
12. dakikada Lens’in sağdan yaptığı ortada kaleci Faruk uzaklaştıramadı. Ozan Tufan, önünde kalan meşin yuvarlağa gelişine sert vurdu ve savunmaya çarpan top ağlara gitti. 2-1
30. dakikada orta sahadan atılan uzun topta savunmanın arkasına iyi sarkan Mustafa Pektemek, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak istediği gibi vuramadı ve topu auta gönderdi.
38. dakikada Visca sağ kanattan ceza sahası içine yöneldi. İsmail Köybaşı’nı ekarte eden yıldız futbolcunun vuruşunda Skrtel’e çarpan top kornere gitti.
39. dakikada Eren Albayrak’ın sol kanattan yaptığı ortada Epureanu çok iyi yükselip kafayı vurdu. Volkan’ın müdahale ettiği kop üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Ahmet Said Kıvanç kadroda

Medipol Başakşehir’de Fenerbahçe karşısında, Volkan Babacan ve Ufuk Ceylan’ın cezalı olmaları sebebiyle kaleyi Faruk Çakır korudu. Altyapı kalecisi Ahmet Said Kıvanç da 18 kişilik kadroda yer buldu.

Ahmet Said Kıvanç kadroda

Rizespor ile hafta sonunda ligde oynanan karşılaşma sonrasında çıkan kavgada iki kalecisi Volkan Babacan ve Ufuk Ceylan’ın ceza alması nedeniyle, Abdullah Avcı, Fenerbahçe karşısına 3. kaleci Faruk Çakır’la çıkmak zorunda kaldı. Daha önce kupa karşılaşmalarında 2 kez forma giyen Faruk, Fenerbahçe maçında ilk 11’de sahaya çıkarken, yedek kaleci olarak altyapıda forma giyen file bekçisi Ahmet Said Kıvanç 18 kişilik kadroda yer aldı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 26.4.2017 23:05

İLGİLİ HABERLER