Sağlık
  • 23.4.2019 00:04

Avladığı sincabın beynini yedi sonrasında faciayı yaşadı

ABD'nin New York eyaletinde yaşayan 61 yaşındaki bir avcı, avladığı sincabın beynini yedikten sonra hayatının kabusunu yaşadı.

Gün geçmiyor ki et yiyen bakteri vakalarından bir yenisi ortaya çıkmasın...

ABD'nin New York eyaletinde yaşayan 61 yaşındaki bir avcı, avladığı sincabın beynini yedikten sonra deli dana hastalığından muzdarip olarak hayatını kaybetti.

İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre; yaşamını yitiren adam, bilişsel becerilerde azalma ve yürüyememe gibi şikayetler yaşamaya başlayınca bir sağlık merkezine gitti.

Andrew Shilliday ile ilgili görsel sonucu

Hasta adam, dejeneratif bir beyin bozukluğu (Creutzfeldt-Jakob hastalığı) tanısı aldı. Uzmanlar, bunun deli dana hastalığından kaynaklandığını söyledi. Ancak, doktorlar kısa süre sonra adamın ölümüne neden olan şeyin kontamine olmuş etten kaynaklanmadığını anladı

Ailesi, avlamayı seven adamın son zamanlarda sincap beyni yediğini söyledi. Ancak hastalığın sincabın etinden mi yoksa beyninden mi geçtiği henüz bilinmiyor.

Raporun bulguları, 4 Ekim'de, enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının yıllık toplantısı olan Live Science'da sunuldu.

Andrew Shilliday, sistemik skleroz adı verilen bağışıklık sistemi rahatsızlığı yüzünden kabusu yaşadı. Vücudunda döküntü şikayetiyle doktorun kapısını çalan Shilliday'da sistemik skleroz tespit edildi. Talihsiz adamın el ve ayak parmakları birden siyahlaşmaya başladı, onu neredeyse ölüme götürecek olan kangrenanlaşıldıktan sonra da el ve ayak parmakları kesildi.

Andrew Shilliday ile ilgili görsel sonucu

Uzmanlar, hastalığın belirtilerine karşı uyanık olmak gerektiği konusunda uyarıyor.

Andrew Shilliday ile ilgili görsel sonucu

İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre; sistemik skleroz, bağ dokusunun kalınlaşmasına neden olarak, kan akışını yavaşlatarak, kangreni tetikliyor.

Ä°lgili resim

Shilliday, hayatını alt üst eden bu hastalık yüzünden hayatının sekiz ayını hastanede geçirdi.

Andrew Shilliday ile ilgili görsel sonucu

Parmakları kesilen Andrew Shilliday, yeniden yürümeyi öğrenmek zorunda kaldığını belirtti.

Andrew Shilliday ile ilgili görsel sonucu

"PARMAKLARIMIN RENGİ DEĞİŞMEYE BAŞLAYINCA..."

Hastalığı hakkında açıklama yapan Shilliday, "El parmaklarımın ve ayak parmaklarımın renginin değişmeye başladığını görünce, durumumun ciddi olduğunu anlamıştım" dedi.

Ä°lgili resim

Gayda sanatçısı olan Andrew Shilliday, "Çok fazla acı çektim, işlerin iyiye gitmeyeceğini düşünmüştüm.

Andrew Shilliday ile ilgili görsel sonucu

Tam zamanlı olarak gayda dersleri veriyorum ve bu benim geçim kaynağımdı. Bir daha asla gayda çalamamaktan ve gayda çalmayı öğretememekten çok korktum" dedi.

Ä°lgili resim

Yeniden yürümeyi öğrenen Shilliday, gayda tutkusundan asla vazgeçmedi ve kendisi için özel geliştirilmiş gayda sayesinde eski günlerine geri döndü.

Andrew Shilliday ile ilgili görsel sonucu

Güncellenme Tarihi : 23.4.2019 01:38

İLGİLİ HABERLER