Sağlık
  • 23.7.2009 13:06

AVRUPA 450 YIL ÖNCESİNE DÖNDÜ

Avrupa'da domuz gribi vakalarındaki artış 450 yıl önceki kuralların geri dönmesine neden oldu. İngiltere'de kilise 450 yıl önce vebadan sakınmak için getirdiği kuralları yeniden uygulamaya başladı. İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'ın haberine göre, domuz gribi vakalarındaki artışı kaygıyla izleyen İngiltere'de kamu sağlığı için yeni önlemler açıklayan kurumlara Kilisenin de eklendiği belirtildi.

Financial Times, bundan 450 yılı aşkın süre önce vebadan sakınmak için getirilen kuralların Anglikan Kilisesi tarafından yeniden yürürlüğe sokulduğunu bildiriyor.

Bugüne kadar domuz gribinden ölenlerin sayısının 29 olduğunu yazan Financial Times, bazı kiliselerin ayinlerinde İsa'yı anmak için içilen şarabın aynı kadehten yudumlanmasından vazgeçildiğini belirtiyor.

Kiliseye gelenler bunun yerine bir ekmek parçasını şaraba batırarak -tercihen ellerini değdirmeden- ayine katılabilecekler.

Financial Times, Londra'da bir kilisenin buna ilaveten el sıkışmamayı salık verdiğini; diğer kimi kiliselerde ise kutsal suya parmakları batırıp haç çıkarma geleneğinin askıya alındığını bildiriyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER