Dünya
  • 7.3.2020 19:57

Avrupa Birliği yola geldi, Türkiye'ye hak verdi

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Türkiye'nin ciddi bir yükü var, destek olunması gereken 4 milyon kişiden söz ediyoruz." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Hırvatistan'ın Başkenti Zagreb'de gazetecilerin soruların cevapladı. Borrell, Türkiye için "Ciddi bir yükü var, destek olunması gereken 4 milyon kişiden söz ediyoruz. Bunu anlamak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Ateşkes iyi haber"

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, "Ateşkes yapılmasından memnunum. Ateşkes iyi haber, en azından bir iyi niyet göstergesi. Bakalım nasıl uygulanacak. İdlib'deki insanlara yönelik insani yardımların arttırılması bir önkoşul" dedi.

"Konuşmamız gereken pek çok mesele var"

Hırvatistan'ın Başkenti Zagreb'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell önemli açıklamalarda bulundu. Borrell, "Türkiye ve Rusya ile ilişkileri iyileştirmemiz gerekiyor. Konuşmamız gereken pek çok mesele var, zaten bunun için buradayız" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin büyük bir yük altında"

Mülteciler konusunda Türkiye'ye yönelik desteklerin olması gerektiğini vurgulayan Borrell, "Türkiye'nin ciddi bir yükü var, destek olunması gereken 4 milyon kişiden söz ediyoruz. Bunu anlamak zorundayız ancak göçmenlerin de birer baskı unsuru olarak kullanılmasını kabul edemeyiz. Fakat Türkiye'nin büyük bir yük altında olduğu da bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 7.3.2020 22:38

İLGİLİ HABERLER