Gündem
  • 28.3.2020 22:35

Avrupa Birliği'ne küfreden İtalya, Rus ordusunu ülkeye davet etti

İtalya eski Başbakanı'ndan AB'ye sert sözler: Yılanlar ve çakallar mağarası...

Koronavirüsle en ağır şekilde savaşan İtalya'dan Avrupa Birliği'ne çok sert eleştiri. İtalya'nın eski başbakanı ve ana muhalefet partisi lideri Matteo Salvini, Avrupa Birliği'ni (AB) eleştirdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Salvini, AB'yi "Yılanlar ve çakallar mağarası" diyerek eleştirdi.

İtalya'da yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 969 kişi artarak, 9 bin 134'e yükseldi.

Ülkedeki siyaset arenasından Avrupa Birliği'ne en sert tepki, İtalya'nın eski başbakanı ve aşırı sağcı Matteo Salvini'den geldi.

İtalya'nın eski başbakanı ve ana muhalefet partisi lideri Matteo Salvini, Avrupa Birliği'ni 'Yılanlar ve çakallar mağarası'na benzetti.

İtalya'nın eski başbakanı ve ana muhalefet partisi lideri Matteo Salvini, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çok sert ifadeler kullandı.

ÖNCE VİRÜSÜ YENECEĞİZ...

Matteo Salvini "AB'den nefret ediyor ve tiksiniyorum. Birlikten ziyade, yılanlar ve çakallar mağarası. Önce virüsü yeneceğiz, sonra dönüp AB'yi düşüneceğiz. Gerekirse teşekkür etmeden ayrılacağız" ifadelerini kullandı.

Coronavirus, "Dalla Russia con amore": caricati sul cargo gli ...

Rusya ordusu İtalya'da... Bergamo’da kurulmaya başlandı

Rusya tarafından İtalya’ya gönderilen askeri uzmanlar, Bergamo kentine ulaştı ve İtalyan uzmanlarla birlikte koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında çalışmalara başladı. Rus askeri uzmanlar ve İtalyan meslektaşları, Bergamo’da İtalyan-Rus Koronavirüsle Mücadele Merkezi kuracak.

Dalla Russia con amore, in arrivo gli aiuti di Putin - La Repubblica

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Bergamo’da polimeraz zincir reaksiyonu ve genotipleme laboratuvarı, dezenfeksiyon amaçlı özel ekipman noktaları kuruldu" ifadeleri kullanıldı.

Dalla Russia con amore, in arrivo gli aiuti di Putin - La Repubblica

22 araçtan oluşan konvoydaki Rus askeri uzmanlar ve İtalyan meslektaşları, Bergamo’da İtalyan-Rus Koronavirüsle Mücadele Merkezi kuracak.

Dalla Russia con amore, in arrivo gli aiuti di Putin - La Repubblica

Öte yandan, Rus askeri uzmanların Bergamo’da hastaların tedavi edildiği sağlık tesislerinde incelemelerde bulundukları da kaydedildi. Bergamo'ya giden askeri konvoyda, mobil analiz ve tanı kompleksi, dezenfektan mobil dezenfeksiyon araçları, koronavirüslü ağır hastalar için özel ekipmanların yer aldığı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 28.3.2020 22:28

İLGİLİ HABERLER