Gündem
  • 4.4.2020 11:18

Avrupa Hırsızlar Birliği!.. Avrupa ülkeleri birbirinin maskesini ve sağlık malzemeleri çalmaya başladı

Düna kadar kolkola olan Avrupa ülkeleri şimdilerde birbirinden sağlık malzemeleri çalmak için taktik üzerine taktikg eliştiriyor

Corona virüsü son dakika haberi: Avrupa'da maske savaşları başladı! Bunun adı korsanlık! Fransa'da eklendi...

Gelen son dakika haberine göre; Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü salgınının ardından Avrupa'da deyim yerindeyse 'maske savaşı' başladı. Çekya, İtalya'ya giden acil yardım malzemesi dolu TIR'lara el koyarak startı verirken, İtalya, Yunanistan'a ve Libya'ya giden acil yardım malzemelerine el koydu. Avrupa'nın utandıran hamlelerine sonuncu halkayı Fransa ekledi. Fransa, İspanya ve İtalya'ya giden malzemelere el koydu.

Çin'in Wuhan kentinde patlak veren corona virüsü salgınının merkez üssü kısa sürede Avrupa oldu. İtalya'nı başı çektiği salgında İspanya, Almanya, Fransa, İngiltere ağır bedeller ödeyen ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldı. Avrupa'da bilançonun artması ile utandıran görüntüler de ortaya çıkmaya başladı. Yağmacılığın kol gezdiği İtalya, Fransa, İspanya, birbirlerine diğer ülkelerden gönderilen yardımları engelledi.

ÇEKYA STARTI VERDİ

Avrupa'da acil yardım malzemelerine el koyan ilk ülke Çekya oldu. Çekya, düzenlediği operasyonda yüz binlerce maske ve tıbbi malzemeye el koydu. İddiaya göre, yüz binlerce maskenin yer aldığı TIR'lar arasında İtalya'ya Çin'den gönderilen malzemeleri taşıyan TIR'lar da vardı.

İTALYA, YUNANİSTAN VE LİBYA'YA GİDEN MALZEMELERE EL KOYDU

Corona virüsü ile ilgili en ağır bedeli ödeyen ve tükenen İtalya, yardım malzemesi için sık sık dünyaya çağrıda bulunuyordu. İtalya, yardım malzemesine öylesine muhtaç duruma düştü ki, Libya'ya giden tıbbi malzeme ve maske dolu gemiye kendi kara sularına girer girmez el koydu. Libya Ulusal Mütabakat Hükümeti Dışişleri Bakanı İtalya'yı hırsızlık ile suçlayarak, "Her şeyi çalıyorlar" sözleri ile tepki gösterdi.

İtalya bununla da yetinmedi. Yunanistan'a gönderilen 2 bin solunum cihazına da el koydu.

ALMANLARIN MASKELERİNDEN HALA HABER YOK

Der Spiegel haber sitesi, Almanya'nın satın aldığı FFP2 tipi 6 milyon maskenin transit olarak mola verdiği Kenya havaalanında 'iz bırakmadan' ortadan kaybolduğunu yazdı. Almanya Savunma Bakanlığı'nın doğruladığı olayda, Almanya'nın 6 milyon maskenin parası ödenmediği için maddi zarar yaşanmadığı belirtildi. Geçen hafta cuma günü Almanya'ya ulaşması gereken maskelerin kaybolmasında başka bir ülkenin rolü olup olmadığı bilinmiyor. Ülkede koronavirüsle ilgili satın almalar Savunma Bakanlığı'na devredildi.

ALMANLAR DA İTALYANLARIN MASKELERİNE EL KOYDU

Maskelerinden haber alamayan Almanların, İtalya'ya giden maskelere el koyduğu da dünya basınında yer almıştı.

Huffington Post'da geçen hafta yayımlanan haberde, Çin'den ithal edilen ve Almanya üzerinden İtalya'ya gönderilecek maskelere Almanya'nın el koyduğu belirtilmişti.

UTANDIRAN DAVRANIŞLARA SON HALKA FRANSA'DAN

İsveç merkezli sağlık şirketi Mölnlycke, Çin'den İtalya ve İspanya için ithal ettikleri milyonlarca yüz maskesi ve eldivene Fransa tarafından el konulduğunu açıkladı.

İsveç merkezli sağlık şirketi Mölnlycke'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Çin'den İspanya ve İtalya'ya gönderilmek üzere ithal ettikleri milyonlarca yüz maskesi ve eldivene Fransa'nın el koyduğunu bildirdi.

Şirketin Genel Müdürü Richard Twomey, söz konusu malzemenin Fransa üzerinden İtalya ve İspanya'ya gönderileceğini belirterek, "Fransa, sağlık ürünleri ihracatını yasakladı. Kendi malı olmadığı halde maske ve eldivenlere el koydu. Bu son derece rahatsız edici, yakışıksız bir hareket." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 5.4.2020 01:08

İLGİLİ HABERLER