Spor
  • 24.7.2009 00:27

'AVRUPA LİGİ 2. PLANDA!..'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Alman spor dergisi Kicker'de yer alan röportajında öncelikli hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu söyledi. Daum, Avrupa kupalarını ise ikinci planda kalacağını belirtti.

Daum, "Fenerbahçe ile şampiyon olabilecek misiniz" şeklindeki bir soruyu "Evet, Fenerbahçe ile şampiyon olacağım. Yönetimle birlikte iyi oyunculardan kurulu şampiyon bir takım oluşturacağım" diye yanıtladı.

Fenerbahçe'yi büyük vizyonu olan bir kulüp olarak nitelendiren Daum, "Fenerbahçe aslında Manchester United, Bayern Münih ve İnter gibi takımlarla birlikte adı bir nefeste anılması gereken bir kulüp" yorumunu yaptı. Kendisini yarı Türk ve Türkiye'nin elçisi gibi gördüğünü tekrarlayan Daum, "Kadroda benim getirdiğim, birlikte büyük başarılara imza attığımız 5 oyuncum var. Bayern Münih'ten Lucio ile de görüştük. Ancak o Inter'e gitmek istedi; ben de anlayış gösterdim" ifadelerini kullandı.

En sevdiği üç takımı "Köln, Stuttgart ve Fenerbahçe" olarak gösteren Daum, "Ama bunlardan sadece Fenerbahçe büyük maddi imkanlara sahip" diye konuştu. Yabancı kontenjanını da eleştiren Daum "Liverpool, Arsenal gibi takımlar istedikleri kadar yabancı oynatabiliyorlar. Türkiye'de ise sayı sınırlı. Bu da uluslararası alanda büyük dezavantaj getiriyor" dedi.

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Santos ve Cristian ile kampa geç katılan Güiza sağlık kontrolünden geçti. Santos ve Cristian için yarın bir imza töreni düzenlecegi belirtilirken, yönetimin bir transfer daha yapmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Fenerbahçe'nin tesisleşme atağı da devam ediyor. Başkan Aziz Yıldırım'ın "Çok büyük tesisler yapacağız" dediği Düzce'nin Topuk Yaylası'nın da sarı lacivertli kulübe devir teslimi törenle yapıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER