Dünya
  • 24.1.2022 12:48

Avrupa’nın göbeğinde iğrenç çocuk ticareti!

Avrupa Birliği sınırları içinde yaşanan çocuk istismarı zinciri, son yıllarda endişe verici boyutlara ulaştı. Romanya’da okula giderken kaçırılıp esir tutulan, daha sonra da İngiltere’ye fuhuş ağında kullanılmak üzere satılan 10-15 yaş arası küçük kızların yaşadığı kabusu, büyük yankı uyandırdı. AB ülkeleri arasında yaşanan bu iğrenç alışveriş, İngiliz BBC’nin yayınladığı dehşete düşüren bir belgeselde tüm ayrıntılarıyla aktarıldı.

Son yıllarda önlenemez bir hızla artan çocuk istismarı vakalarının bir yenisi, bu kez İngiltere-Romanya hattında yaşanıyor.

İnsan hakları konusunda sık sık başka ülkeler ders verir nitelikte konuşan İngiltere'nin dahil olduğu bir çocuk istismarı zinciri, ifşa olmasının ardından gündeme oturdu.

AB'NİN GÖBEĞİNDE SKANDAL İNSAN KAÇAKÇILIĞI

İngiliz medya kuruluşu BBC muhabiri Jean Mackenzie tarafından hazırlanan belgeselde yer alan detaylar, adeta kan dondurdu.

Yozlaşmış güvenlik ağı ve insan hakları konusundaki ihlallerine rağmen Avrupa Birliği üyesi olan Romanya'da başlayan ve İngiltere'de sonlanan cinsel istismar ve insan kaçakçılığı zinciri, küçük çocukların yaşamını kabusa çevirdi.Romanya'da okul önlerinde bekleyerek gözlerine kestirdikleri 10-15 yaş arasındaki kız çocuklarını, İngiltere'de fuhuş ağlarında kullanılmak üzere kaçıran çetelere, güvenlik güçlerinin göz yumduğu ortaya çıktı.

Güncellenme Tarihi : 24.1.2022 13:17

İLGİLİ HABERLER