Gündem
  • 27.7.2022 15:47

Avrupa'da inanılmaz valiz krizi!.. Ortaçağı yaşıyorlar

İşçi sendikası Verdi, yaklaşık 20.000 işçi için %9,5 maaş zammı talebi üzerine Perşembe günü sabah 6'ya (0400 GMT) kadar sürecek olan grev çağrısında bulundu ve daha fazla endüstriyel eylemin söz konusu olabileceği konusunda uyardı.

Kriz had safhaya ulaştı, kuyruğun ucu bucağı görünmüyor...

It's a mess and I've never seen anything like it': global lost luggage  crisis mounts | Travel | The Guardian

Alman havayolu şirketi Lufthansa, personellerin grev kararı nedeniyle binden fazla uçuşun iptal edildiğini duyurdu.Almanya'nın ulusal havayolu şirketi Lufthansa tarafından yapılan açıklamada, Ver.di Sendikasının yarın için açıkladığı grev nedeniyle Frankfurt'ta bugün 32, yarın da 646 olmak üzere toplam 678 uçuşun iptal edildiği bildirildi.

Almanya'daki Lufthansa yer personeli, Düsseldorf'ta %9,5 maaş talebinin üzerine greve gitti

Münih'te ise 15'i bugün, 330'u yarın olmak üzere toplam 345 uçuşun gerçekleştirilemeyeceği aktarıldı.Frankfurt'ta 92 bin, Münih'te 42 bin yolcunun iptal kararından etkileneceği belirtildi.

Air Canada Announces New Connection Time And Luggage Policies As Travel  Chaos Continues

Söz konusu yolcularla bugün temasa geçildiği ve mümkünse alternatif uçuşlar için yeniden rezervasyon yapılacağı vurgulanırken, mevcut kapasitelerin "oldukça sınırlı" olduğu konusunda uyarıda bulunuldu.

Bobby G on Twitter: "So much luggage but where's all the people? Pearson  Airport gong show! https://t.co/AiHpPB5c0w" / Twitter

Grevin etkisinin Perşembe ve Cuma günleri de hissedilebileceği aktarıldı.

Ver.di Sendikası, yer hizmetlerinde çalışan yaklaşık 20 bin personeline Lufthansa üzerindeki baskıyı artırmak için 27 Temmuz'da 1 günlük greve gitmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

Flights cancelled as Heathrow grapples with growing baggage mountain | News  | The Times

Sendika, maaşlara yüzde 9.5 oranında zam yapılmasını talep ediyor.Sivil havacılık şirketleri yüz milyonlarca liralık zarara uğradı. Avrupa'nın tamamında binlerce havayolu personeli işten ayrılıyor.

Enormous luggage carpet' at Heathrow terminal after 'issue with baggage  system' | UK News | Sky News

Hollanda ve Almanya bu krizi en derinden yaşayan 2 ülke. A Haber'de yer alan haberde, Almanya'da yolcuların saatler öncesinden havalimanına gelmek zorunda olunduğundan bahsedildi.

Güncellenme Tarihi : 27.7.2022 16:09

İLGİLİ HABERLER