Spor
  • 4.5.2013 13:52

Avrupa'dan dönen Fenerbahçe lige döndü

Avrupa'dan dönen Fenerbahçe, İBB karşısında galibiyet hedefliyor.

Sarı-Lacivertli takımın kazanması durumunda, lig ikinciliği ve 2013-2014 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılması kesinleşecek. Galatasaray'ın puan kaybetmesi durumunda umutlar yeniden yeşerecek.

Ligin 31 haftalık bölümünde kazandığı 58 puanla, üçüncü sıradaki Beşiktaş'ın (52 puan) 6 puan önünde ikinci durumda bulunan Fenerbahçe, yarın kazanıp, son iki haftada kaybetse dahi sezon sonu itibarıyla ikili averajda siyah-beyazlı ekibe üstünlük kurarak, puan cetvelindeki pozisyonunu koruyacak. Sarı-lacivertli takım, 7 puan gerisinde yer aldığı lider Galatasaray'ın (65 puan) Türk Telekom Arena'da Sivasspor karşısında çıkacağı maçtan 3 puanla ayrılması durumunda da matematiksel olarak şampiyonluk şansını yitirecek.

UEFA Avrupa Ligi yarı final turunun rövanşında Benfica karşısında zorlu bir mücadeleye çıkan Fenerbahçe'yi, ligde küme düşmemek için son şanslarını

kullanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında da önemli bir sınav bekliyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

EKSİKLER ÇOK

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi sarı-lacivertli ekipte çok sayıda futbolcunun sakatlığı bulunuyor. Bir de yorgunluk bunun üstüne eklenince Teknik heyet zor durumda kaldı.

Benfica ve Kayserispor ile yapılan maçlarda sakatlanan Meireles, Selçuk Şahin ve Serdar Kesimal, yarınki maçta forma giyemeyecek. Portekiz temsilcisi

karşısında Lizbon'daki rövanşta başına darbe alan, omzunda da sakatlığı bulunan Gökhan Gönül de oynayamayacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eksiklerin yanı sıra futbolcuların yorgunluk durumuna göre takımda değişiklikler yapması bekleniyor.

VOLKAN DEMİREL, CRİSTİAN VE SEMİH ŞENTÜRK SARI KART CEZASI SINIRINDA Sarı-lacivertli takımda İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşması öncesinde 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Kaleci Volkan Demirel, Cristian ve Semih Şentürk yarınki mücadelede birer kart daha görmeleri durumunda cezalı olup, 33. haftadaki Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER