Gündem
  • 28.5.2013 13:35

Avrupa'nın en büyük toplu polis kuvveti

İstanbul'da toplumsal olaylara müdahalede etkin rol oynayan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde 26'sı emniyet müdürü ve amiri, 82'si komiser ve komiser yardımcısı toplam 5 bin personel görev yapıyor.

Avrupa'nın en büyük toplu polis kuvveti konumundaki İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde personel, her biri 200'er kişiden oluşan 13 birliğe ayrılıyor. Bu birliklerin dışında eğitimleri daha üst seviyede verilen ve  fiziki olarak zor şartlarda görev almaya müsait seçme personelden oluşan 600 kişilik özel tim ile 80 kişiden oluşan bayan grup amirliği de bulunuyor.

İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde yine maçlar ve toplumsal olaylara müdahalede kullanılan köpeklerin eğitim merkezi de bulunuyor. Bir veteriner ve 19 eğitmenin görev yaptığı merkezde Alman kurdu, rotweiller, Belçika malinois, cane corso, napoliten mastiff ve doberman cinsi 20'ye yakın asayiş köpeği yer alıyor.

Müdürlükteki Ulaştırma Büro Amirliğinde de 200'e yakın araç yer alıyor. 30'unu zırhlı olan bu araçlardan  yaklaşık 400 personel yararlanıyor.

İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı Oğuz Eren, 5 bin personelin yüzde 60'a yakınının lisans, yüzde 40'ının ise yüksekokul mezunu olduğunu ifade ederek, 80 personelin de yüksek lisans yaptığını belirtti.

Bu arada, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memurlarından Çağlar Mert, futbol, Ayhan Yılmaz, güreş, Mehmet Narlı, basketbol ve Kürşat Öztürk de badminton hakemliği yapıyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:57

İLGİLİ HABERLER