Dünya
  • 22.10.2019 22:27

Avrupa'nın en güzel 10 köyü

Paris, Londra, İstanbul, Roma ya da Barcelona... Hepsi de milyonlarca turisti ağırlayan Avrupa'nın en önemli kentleri. Zengin tarihleriyle ziyaretçilerini büyüleyen bu tarihi kentler kadar doğasıyla insanı kendisine çeken küçük kasaba ve köyler de Avrupa'da oldukça revaçta. İşte Avrupa'nın en güzel 10 köyü.

Bled, Slovenya

Bled, Slovenya

Bled, Slovenya'nın en ünlü yerlerinden biri. Hatta belki de en ünlü yeri. Bled Gölü kıyısında bulunan bu şirin köy, muhteşem Alp Dağları manzarasıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Kış ve bahar aylarında bölgenin bir başka güzel olduğunu da belirtelim. Kışın donan göl yüzeyi, bahar aylarında da yeşiliyle Bled hayranlık uyandırıyor.

Gruyéres, İsiviçre

Gruyéres, İsiviçre

İsviçre'nin Fribourg kantonunda yer alan bu Orta Çağ'dan kalma yerleşim günümüzde turistlerin uğrak rotası olma özelliği taşıyor. Saane nehri yakınındaki Gruyéres, 13. yüzyıldan kalma kalesiyle de dikkat çekiyor.

Cong, İrlanda

Cong, İrlanda

Rotamızı kuzeye çeviriyoruz. İrlanda'da bulunan Cong, Galway'e oldukça yakın bir noktada bulunuyor. Burası aynı zamanda ünlü yazar Oscar Wilde'ın babası Sir William Wilde'ın da doğup büyüdüğü yer.

Albarracin, İspanya

Albarracin, İspanya

Pek çok gezgine göre Avrupa'nın en güzel köyü olarak kabul edilen Albarracin, etrafı tepelerle çevrili bir Aragon yerleşimi. 1961 yılında "Ulusal Anıt" seçilen köy, adını Emevi döneminde bölgede yaşamış Al Banū Razín'den alıyor.

Telc, Çekya

Telc, Çekya

Güney Bohemya'da yer alan bu küçük köy, Çekya'nın en güzel meydanlarından birine sahip. Telcliler aynı zamanda Çekya'nın ev süsleme konusunda en meraklı insanları. 13. yüzyılda gelişmeye başlayan köy, Çekya ve Avusturya'yı bağlayan yol üzerinde olması nedeniyle ticari açıdan da büyük gelişme gösterir.

Folegandros, Yunanistan

Folegandros, Yunanistan

Rotamızı güneye, Yunanistan'a çeviriyoruz. Kiklad Adaları'ndan biri olan Folegandros, Mikonos ve Santorini kadar ünlü olmasa da bu yerlerden çok daha sakin ve pek çok ziyaretçisine göre de daha güzel bir yer.

Reine, Norveç

Reine, Norveç

Fyordlar ülkesi Norveç'in en güzel yerlerinden biri olan Reine, muhteşem görüntüsüyle bilgisayar ve cep telefonu duvar kağıtlarını süslüyor. Köyün hemen yanından geçen E10 otoyolu sayesinde ulaşımın kolay olduğu Reine, 18. yüzyıldan beri ticarette de önemli bir konumda.

Colmar, Fransa

Colmar, Fransa

Fransa'nın doğusunda Alsas bölgesinde bulunan Colmar, Fransız ve Alman kültürlerinin iç içe geçtiği bir yer. Benzer tatları farklı adlarl altında tadabileceğiniz, tarihi sokaklarında kendinizi zaman içinde bir yolculukta bulacağınız Colmar, balayı çiftlerinin de en sevdikleri rotalardan biri.

Hallstatt, Avusturya

Hallstatt, Avusturya

Çin'de bir kopyasının dahi inşa edildiği Hallstatt, sadece Avrupa'nın değil aynı zamanda dünyanın de en güzel köylerinden biri. Eski bir maden ocağının hemen yanında kurulu olan Hallstatt'ta yapılan kazılar bölgede insan izlerinin binlerce yıl öteye ulaştığını gösteriyor.

Bibury, İngiltere

Bibury, İngiltere

İngiltere'de Coln nehri yakınında bulunan Bibury, Orta Çağ'dan kalma mimarisiyle masalsı bir güzelliğe sahip. İngilizler tarafından ülkenin en güzel köyü olarak kabul edilen Bibury, her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2019 22:36

İLGİLİ HABERLER