Avrupa'yı sallayan krizde flaş gelişme! 'Hemen kabul edin'

2 dk okuma
Avrupa'yı sallayan krizde flaş gelişme! 'Hemen kabul edin'

Hızlı Özet

İspanyol sivil toplum kuruluşu (STK) Proactiva Open Arms, Akdeniz'de kurtarıp gemisine aldığı 151 düzensiz göçmenden reşit olmayan 31'i için İspanya'nın Malta Büyükelçiliği aracılığıyla sığınma talep etti.






İspanyol sivil toplum kuruluşu (STK) Proactiva Open Arms, Akdeniz'de kurtarıp gemisine aldığı 151 düzensiz göçmenden reşit olmayan 31'i için İspanya'nın Malta Büyükelçiliği aracılığıyla sığınma talep etti.



Akdeniz'de üç farklı grup halinde kurtardığı ve 11 gündür gemisinde bulundurduğu düzensiz göçmenler için güvenli bir liman arayışını sürdüren İspanyol STK, reşit olmayan 31 düzensiz göçmen için İspanya'dan sığınma talep ettiğini duyurdu.





Proactiva Open Arms'tan yapılan açıklamada, uluslararası sularda bekleyen gemideki reşit olmayan 31 düzensiz göçmenin "mülteci statüsüyle acil olarak tanınmaları için gerekli yasal durumun mevcut olduğu" savunuldu.





İspanyol STK yetkilileri ayrıca, gemideki 151 düzensiz göçmeninin durumunun her geçen gün daha kötüleştiğini, uyuyacak yerin olmadığını belirterek, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine "düzensiz göçmenleri hemen kabul edin" çağrısını yineledi.





Sanatçılardan düzensiz göçmenlere destek



Diğer yandan İspanyol sinema oyuncusu Javier Bardem, sosyal paylaşım sitelerinde yayımladığı bir videoda, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'den Akdeniz'de gemide bekleyen düzensiz göçmenlerin AB ülkelerine dağıtılmasıyla ilgili girişimlere liderlik etmesini istedi.





Akdeniz'de Proactiva Open Arms dışında, "Ocean Viking", "Sınır Tanımayanlar Örgütü" ve "SOS Akdeniz" adlı Avrupalı diğer STK'lerin gemilerinde de kurtarılan düzensiz göçmenler bulunuyor. STK yetkilileri, mevcut durumda, güvenli liman bulmak için Akdeniz'de 400'den fazla düzensiz göçmenin olduğunu belirtiyor.





Open Arms, gemideki hasta düzensiz göçmenlerden Eritre vatandaşı bir erkeği İtalya'ya, Fildişi Sahili ve Sudan'dan gelen iki kadını da Malta'ya göndermişti.





Söz konusu düzensiz göçmenler aileleriyle birlikte karaya çıkartmıştı.






Bu haber 394 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi
Dünya

Yemen hükümeti Taiz'de Husileri durdurdu, büyük kayıplar verdirdi

Saha kaynakları, hükümet güçlerinin Husilerle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Taiz'in güney ve batı cephelerindeki mevzileri ve tepeleri geri aldığını, bu mevzilerin Bab el-Mandeb yakınlarındaki Kahboub çevresindeki bölgeler de dahil olduğunu bildirdi.

Habervitrini12804 Görüntüleme
ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"
Dünya

ABD'den art arda Türkiye açıklaması! "F-16'lar için en iyi bileşimi sunuyoruz"

ABD Kongre Üyesi Joe Wilson, Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesini ve CAATSA yaptırımlarının kaldırılmasını desteklediğini açıkladı. İsrail'e de Suriye'ye yönelik hava saldırılarını durdurma çağrısı yapan Wilson, Ankara-Washington ilişkileri için "karşılıklı fayda" mesajı verdi. Türkiye Gazetesi'nin sorularını cevaplayan Lockheed Martin ise F-16 Block 70 programına ilişkin dikkat çeken bir Türkiye açıklamasında bulundu.

Habervitrini10431 Görüntüleme
BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi
Dünya

BM'de Trump'a cevap! Pezeşkiyan fotoğrafları gösterdi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'nda dünya liderlerine seslendi. ABD Başkanı Donald Trump'ın bir gün önce İran'ı "terörün bir numaralı sponsoru" olarak nitelendirmesine cevap veren Pezeşkiyan, ülkesinin terörün faili değil kurbanı olduğunu savundu

Habervitrini13011 Görüntüleme
ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"
Dünya

ABD'den flaş Türkiye mesajı: "Gerçek dostu zor zamanlarda anlarsınız"

ABD'nin Suriye ve Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, New York'ta temaslarda bulunuyor. İhlas Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Barrack, dün İran tarafıyla gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habervitrini12951 Görüntüleme