Spor
  • 12.1.2014 00:22

Avrupa'yı sallayan yılın transfer takası

Borussia Dortmund'da forma giyen Türk asıllı futbolcu İlkay Gündoğan ile İspanyol Real Madrid takımında oynayan Fransız futbolcu Karim Benzema'nın takas edileceği iddia edildi.

Alman Bild gazetesinin iddiasına göre, Borussia Dortmund’un gelecek sezon için Bayern Münih ile sözleşme imzalayan Lewandowski’nin yerine bir forvet oyuncusu, Real Madrid de bir orta saha oyuncusu arıyor.

Gizli transfer planı kapsamında, Real Madrid’de Gareth Bale’in transferinin ardından takımdan ayrılmak isteyen Benzema'nın, Borussia Dortmund'a transfer olabileceği ileri sürüldü. Buna karşılık İlkay Gündoğan’ın Real Madrid’e gideceği iddia edidi.

Öte yandan Borussia Dortmund’un Real Madrid’den kiraladığı Türk futbolcu Nuri Şahin'in de Alman takımında kalacağı kaydedildi.

Haberde, Gündoğan'ın Borussia Dortmund ile sözleşmesinin 2015’te biteceği, Real Madrid'in de Alman Milli Takımı'nda oynayan Gündoğan’a teklif götürdüğü kaydedildi.

Borussia Dortmund’un İlkay Gündoğan’ın transferinden para kazanabilmesi için sözleşme bitmeden satması gerektiği öne sürülen haberde, ancak sarı-siyahlı takımın Gündoğan'ın transferinde para yerine Benzema'yı alabileceği ifade edildi.

Nuri Şahin’in 2011 yılında Borussia Dortmund'dan Real Madrid’e transfer olmasından sonra iki kulübün yöneticilerinin iyi ilişki içinde olduğuna işaret edilen haberde, söz konusu takas planının Real Madrid Başkanı Florentino Perez tarafından geliştirildiği kaydedildi.

Perez’in geçen sezon Benzema ile Lewandowski’yi takas etmek istediği, ancak Polonyalı oyuncunun Bayern Münih’e gitmek istemesi nedeniyle bu transferin gerçekleşmediği iddia edildi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:34

İLGİLİ HABERLER