Asayiş
  • 14.11.2016 15:44

Avukatlar Cumhuriyet'e yürüdü

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup avukat, Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki binasına yürüdü.

Cumhuriyet Gazetesi'ne destek amacıyla yaklaşık 100 avukat, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın fuaye alanında toplandı.

CÜBBELERİYLE YÜRÜDÜLER

Ellerinde Cumhuriyet Gazetesi, üzerlerinde cübbeleri bulunan avukatlara yönelik gazetenin avukatlarından Bahri Belen bir konuşma yaptı:

"MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

"Tutuklamalar ve arkasından diğer hukuk örgütleri ve avukatlara yönelik soruşturma ve tutuklamalar gösteriyor ki aslında siyasi iktidarın hegomanyası dışındaki bütün hukuk kurullarını, bütün savunma örgütlerini susturmak gibi bir amaç var. Bu bakımdan bununla ilgili hukuk mücadelemizi her yerde ve her zaman sürdüreceğiz. Çünkü bu hukuk mücadelesi aynı zamanda özgürlük mücadelesi ve demokrasi mücadelesi. Belki bu hukuk mücadelesi, demokrasi mücadelesinin bütünleşmesi genişlemesi Türkiye'de özgürlükler açısından ve gelişen baskı rejiminin belki de kendisini bir kere daha değerlendirip durumu değiştirme şansı elde etmesi açısından önemli olacaktır. Çünkü şu anda bizim elimizdeki tek silah, hukuk mücadelesidir. Ve hukuk güvenliğini sağlaması için hukuk mücadelesini yapmaktır. Ama her yerde ve her şekilde bütün meslektaşlarımızla ilgili hukuka aykırılıklarla ilgili bu mücadeleyi sürdüreceğiz"

Güncellenme Tarihi : 14.11.2016 15:45

İLGİLİ HABERLER