Asayiş
  • 17.7.2009 00:15

AVUKATLARA PİKNİKTE HACİZ DAYAĞI

BURSA'da hukuk bürosunda çalışan avukatlar, gittikleri piknikte daha önce haciz işlemi yaptıkları kişilerin saldırısına uğradı. Saldırıyı bir avukatın havaya ateş etmesi sonucu durduran hukuk bürosu çalışanlarının şikayeti üzerine gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa'daki bir hukuk bürosunda çalışan avukatlar Hakan Ören (39), Mustafa Koyuncu (25), Onur Seyrek (25), stajer avukat Yaver Ören (26) büro çalışanları Süleyman Seyit (26), Ersin Aktaş (24) ve Ufuk Aydın (26) ile birlikte arkadaşları İsmail Çalışkan'ın (23) mezuniyetini kutlamak için merkez Nilüfer İlçesi’ne bağlı Gölyazı beldesine pikniğe gitti. Yemeğin ardından toplu olarak çay içmeye giden hukuk bürosu çalışanları, burada daha önce haciz işlemleri için işyerine gittikleri Fatih Erkan ile karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Avukat Onur Seyrek ve Yaver Ören dövüldü. Olayların daha fazla büyümemesi için araçlarına binerek kaçmak isteyen avukatlar, yolunu kestiği öne sürülen Erkan'ın arkadaşlarının saldırısından havaya ateş ederek korunmaya çalıştı. Araç içinden inmeyerek yaklaşık yarım saat boyunca jandarmayı bekleyen avukatlar, yaşadıkları dehşet dakikalarıyla ilgili savcılığa ifade verdi. Kavgada yüzüne aldığı darbe sonucu gözü moraran Onur Seyrek, şunları anlattı: “Mesleğimizin gereğini yapmıştık. Bir müvekkilimize borcu olan kişinin iş yerine hacze gitmiştik. Fakat bu kişiyle büro olarak gittiğimiz piknikte karşılaştık. Olaylar bir anda büyüdü. Darp edildik. Araçlarımıza binip kaçarken önümüzü kestiler. Aracı tekmeleyip bize tekrar saldırmak istediler. Bu sırada yanında silah bulunan bir arkadaşımız kalabalığa gözdağı vermek için havaya birkaç el ateş etti. Silah olmasaydı linç edilecektik.” Gözaltına alınan Fatih E. ile kardeşi Serdar E. ve Kenan A., yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Piknik yapan avukatlar ile sadece daha önce yaşanan icra işlemi için konuşmak istediklerini belirten 3 şüpheli “Onlar bir anda bize tepki gösterdiler: Saldırdılar. Kendimizi korumak zorunda kaldık. Gerçekleri söylemiyorlar: Biz de onlardan davacayız” dedi.

Bunun üzerine avukatların ifadeleri jandarma karakolunda alınırken diğer 3 şüpheli sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:14

İLGİLİ HABERLER