Dünya
  • 26.5.2020 23:59

Avustralya'da develerin ahı çıkıyor!.. 445 ölü

Avustralya'daki 'yangın dumanları' nedeniyle 445 kişi öldü

Avustralya'da yangınların sebep olduğu dumanlardan dolayı 445 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

 

Avustralya'da milyonlarca hektar ormanlık alanı kül eden yangınların sebep olduğu dumanlardan dolayı en az dört bin kişinin hastaneye kaldırıldığı, 445 kişinin ise hayatını kaybettiği açıklandı.

Güney yarım küre ülkesinde Eylül 2019'da başlayan yangınlar Şubat 2020'de kontrol altına alınabilmiş, 10 milyon hektarlık alan kül olmuştu. Yangınlardan dolayı 30 kişi hayatını kaybetmişti.

Hükümet tarafından oluşturulan bir komisyonun yangınlarla ilgili yürüttüğü araştırmaya göre alevlerden dolayı oluşan zehirli dumanlar çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinde önemli rol oynadı.

Australia fires: 8 things everyone should know about the bushfire ...

Tazmanya Üniversitesi Menzies Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü profesörlerinden Fay Johnston, 'yangın bulutları' nedeniyle bin 373 kişinin acile kaldırıldığını 3 bin 340 kişinin hastanede tedavi edildiğini ve bunlardan 445 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hastane tedavileri nedeniyle sağlık harcamalarının da 1,2 milyar euroya ulaştığını tahmin ettiklerini belirten Fay Johnston, bu miktarın önceki yıllara oranla 10 kat daha yüksek olduğunu belirtti.

New bushfire flares in southeast Australia as toll mounts to 24 ...

Avusturalyalıların yüzde 80'i dumandan etkilendi

'Son 20 yıla bakıldığında olağan dışı bir değişiklik görmek mümkün" diyen Johnston, Avustralya nüfusunun yaklaşık yüzde 80'ninin dev yangınlardan dolayı ortaya çıkan dumanlara maruz kaldığını düşündüklerini söyledi.

Australia's Fires Test Its Winning Growth Formula - The New York Times

Avustralya'da 12 milyon hektar ormanlık alanın kül olduğu yangınlar sonrası zehirli bulut dalgası başkent Canberra ve Sydney gibi şehirlerin üzerini kaplamış ve birçok kentte hava kirlilik seviyesi tehlikeli seviyeye ulaşmıştı.

The Australia fires portend a future of climate apartheid ...

Güncellenme Tarihi : 26.5.2020 23:22

İLGİLİ HABERLER