Spor
  • 4.10.2008 00:26

AYBABA, GALATASARAY'I GÖZÜNE KESTİRDİ

ORHAN AKIN
BURSA  - Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Galatarasay maçını kazanmak istediklerini belirterek, "Galatasaray maçından 3 puan alırsak, bundan sonraki hedeflerimizi daha kolay geçeriz. Şehirde ve camiada güzel bir hava oluştu, bunu kazanmak zor, kaybetmek kolay" dedi.
Özlüce Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Samet Aybaba, çok sayıda yıldız futbolcuya sahip Galatasaray'ın form düzeyinin yüksek olduğunu ve son maçlarını kazandığını hatırlatarak, "Bizde de yıldız oyuncular var. Daha çok koşup, pres yaparak, topu kaptığımızda hücum ederek kazanmak istiyoruz. Kolektif oynayıp yıldızlarımızı ön plana çıkaracağız. Keyifli bir maç olacak. İnşallah kazanan taraf biz oluruz. Alan savunması yapacağız" diye konuştu.
Şehirde ve camiada güzel bir hava yakalandığını, herkesin yüzünün güldüğünü kaydeden Aybaba, "Biz takım olarak başarıyı yakaladık, şehirde de büyük bir heyecan var. Herkes çok mutlu. Bunu kaybetmemek için elimizden geleni yapacağız. Bunlar çok kolay kazanılan değerler değil. Eğer bu maçta da 3 puan alırsak, hedefleri daha kolay yakalarız. Galatasaray'da Arda ve Mehmet Topal'ın sakatlığı bizi ilgilendirmiyor. Çünkü çok sayıda üst düzey oyuncuları var. Galatasaray karşısında birkaç oyuncunun mevkisinde değişiklik yapacağız. Taraftarların ilgisi de güzel. Eğer siz 5 maçın 4'ünü kazanırsanız tabiki sabah erken saatte bilet kuyruğu olur. Keyif almak ve mutlu olmak böyle bir şey. Bu keyfi kaçırmayalım. Oyuncularımız da bunun bilincinde. İyi bir aile olduk" dedi.
Attığı 4 golle dikkatleri üzerine çeken ve Avrupa'dan teklifler alan genç golcü Sercan Yıldırım'ın eksikleri olduğunu dile getiren Aybaba, "Sercan'ı herkes sahiplendi, istiyorlar. Dünyanın birçok takımları böyle yapıyor. Oyuncu bir yere geliyor, yöneticiler satılmasını istiyor. Menajeri, futbolcunun yakınları karışıyor. Saçma sapan ilişkiler ortaya çıkıyor. Bir oyuncu altyapıdan yetişir. Bedeli vardır. Satarsınız, paranın bir kısmıyla yatırım yaparsınız, yeni futbolcular yetiştirirsiniz. Sistem bunun üzerine kurulmuş. Sercan'ın çıkışı var, ama çok da eksiği var. Çok iyi bir futbolcu. Daha çok çalışıp, disiplini elden bırakmaz ve dayanıklılığını artırırsa Türk futbolunda yıldız olur. Sonra Avrupa'da yıldız olur. Biz de onunla gurur duyarız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER