Spor
  • 19.10.2008 00:18

AYBABA'NIN MAĞLUBİYET BAHANESİ!..

ÖMER KIR - ORHAN AKIN - ALPER TUNALI
BURSA (İHA) - Turkcell Super Lig'e iyi bir başlangıç yapan Bursaspor, kendi sahasında karşılaştığı Eskişehirspor'a 2-1 yenildi. Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, futbolcuların stresi kaldıramadığını söylerken, Eskişehir Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, tecrübesizliklerinden ikinci yarı telaşlandıklarını belirtti.
Bursaspor taraftarı, maçın bitiş düdüğünden kısa bir süre sonra sahanın ortasına helikopter inmesini şaşkınlıkla izledi. Başkan İbrahim Yazıcı'nın stattan helikoptere binerek ayrılması dikkat çekti. Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Bursaspor tarihinin en önemli günlerinden birinin yaşandığını ifade ederek, "Lider olabileceğimiz bir maçtı. Belki de oyuncular stresi kaldıramadı. İnanılmaz kötü bir ilk yarı geçirdik. Takımımızı tanıyamadık. 10 kişi
kaldıktan sonra inanılmaz başarılı bir ikinci yarı geçirdik. Girdiğimiz pozisyonlardan birisi gol olsaydı tempoya Eskişehir dayanamazdı. Her hafta yeni bir heyecan var. Herşeye hazırlıklı olmamız gerekir. Futbolcularımızın da bunu anlaması lazım. Maçlar kaybedilir, kazanılır. Sonrası daha önemlidir. Çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Eskişehir Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise Bursaspor'un Türkiye Ligi'nde iyi çıkış yapan bir takım olduğunu dile getirerek, "Maçın zorlu geçeceğini biliyorduk. Bir haftadır onun için çalıştık. İlk yarı mükemmel oyun oynadık. Takım süper oynadı. İstediğimiz golleri de bulduk. Ama maalesef ikinci yarı telaşlandık. Rahat bir şekilde bitireceğimiz maçı zora soktuk. Hakem gerçekten mükemmel maç yönetti. İkinci yarıdaki oyunumuzu ise tecrübesizliğimize veriyorum. İlk yarıda oynadığımız oyunu 90 dakika
yaymalıyız. Galatasaray maçında daha da iyi olacağız. Takıma güven geldi. Türkiye liginin en iyi takımlarından birini Bursa'da yendik" diye konuştu.
Eskişehirsporlu golcü futbolcu Youla da zor bir deplasmandan 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, gol atmaya da devam edeceğini belirtti. Galatasaray maçında da sahaya 3 puan parolasıyla çıkacaklarını ifade eden Yolua, takım olarak iyi yolda olduklarını kaydetti. Kırmızı-siyahlı oyuncu Serdar ise 2-0 öne geçtikleri maçta zorlandıklarını ancak galip geldikleri için sevindiklerini dile getirdi.
Eskişehirspor kaptanı Cengiz, Bursaspor'un çok iyi oynadığını, kendilerinin ise futbol adına daha iyi mücadele ettiklerini vurguladı.
Bursasporlu futbolcu Bekir Ozan ise ikinci yarı takım olarak daha iyi performans sergilediklerini fakat girdiklerin pozisyonları değerlendiremedikleri için bu sonucu aldıklarını açıkladı. Mustafa Sarp da haftaya oynayacakları Fenerbahçe maçında bu mağlubiyeti telafi edeceklerini belirtti.
Bursaspor'un genç golcüsü Sercan ise 10 kişi kalmalarına rağmen dirençlerinin arttığını, yenilgiyi Fenerbahçe maçında telafi edeceklerini söyledi. Taraftarın maç sonunda yanlarına çağırmasını da değerlendiren Sercan, iyi günde de kötü günde de taraftarın kendilerini sahiplenmesinin güzel olduğunu sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:16

İLGİLİ HABERLER