Spor
  • 24.10.2008 17:11

AYDIN: 'ARTIK ONURSAL BAŞKAN OLMAK İSTİYORUM!..'

Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, yönetime görev verdiğini belirterek, "Devre arasına kadar yeniden yapılanmalarını istedim. Yeni şekillenme olunca onursal başkan olarak devam etmek istiyorum. Cemal Aydın hegemonyasında bir başkanlık yoktur. Ben yolu açtım. Bu yolun sonuna gelindiğinde zaten bırakacağım" dedi.
Cemal Aydın, tesislerde düzenlediği ve çok sayıda basın mensubu ile taraftarın izlediği basın toplantısına, teknik direktörlüğe Ünal Karaman'ı getirdiklerini söyleyerek başladı. Teknik direktör konusunda çeşitli dalgalanmalar yaşandığını ve en sonunda dün gece Ünal Karaman ile anlaşarak sorunu çözdüklerini ifade eden Aydın, "Çok yazıldı, çizildi ve konuyu dün akşam bitirdik. Çeşitli görüşmeler oldu. Diğer teknik adamlara da teşekkür ediyoruz. Takımımız bundan sonra Ünal Karaman ve ekibine emanet. Ünal Karaman, Ankaragücü'ne yabancı değil. Burada futbol oynamıştı ve görev yapmıştı. Başarılı olacağına inanıyoruz. Kendisine her türlü desteği vereceğiz" diye konuştu.
Kendisi hakkında birçok yayın kuruluşunda sürekli olarak "bırakıyor, bırakacak, bırakmalı" denildiğini belirten Aydın, belirli kesimlerin algılama eksikliği ya da bilgi eksikliğinden kaynaklanan sorunları olduğunu söyledi. Bir konunun eksik veya hatalı olarak yazılabileceğini kaydeden Aydın, şöyle devam etti: "Biz, yaşımız, işimiz ve kültürümüzle buna tolerans gösterebiliriz. Ancak bu iş, kişilik haklarına dokunacak, aileye kadar uzanacak olursa iyi niyetimiz devam etmez. Bazı arkadaşların ismimi bilerek yanlış yazmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Ankaragücü taraftarı çıkar tribünde aleyhte bağırabilir. İstifa isteyebilir. Bunlar demokratik haklarıdır. Bir şeyin altını çizmek lazım; Ankaragücü taraftarının başarının gelmemesinden dolayı gösterdiği bu tepkiyi belirli çevreler yanlış anlıyor. Kargaşa varmış gibi gösteriyor. Bu yanılgıların en büyüğüdür. Benim ismim çok geniş ve açık. Benim ismim sadece Ankaragücü ile anılmıyor. 30 yıldır futbola birçok şekilde hizmet ettim."
Pazar günü oynayacakları Kayserispor maçına herkesi davet ettiğini belirten Aydın, "Gelin Ankaragücü taraftarını, maçın sonucunu bir kere daha görün. Bizim taraftarımızı kimse satın alamaz. Ankaragücü başkanı, yönetimiyle ve taraftarıyla kimse oynamaya kalkmasın. Üzerimizde 220 voltu aşan cereyan vardır. Yazık olur" dedi.
"İŞİMİ, AŞIMI, PARAMI BURAYA VERİYORUM"
8 Şubatta geri dönmemek üzere istifa ettiğini hatırlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Buna kimseyi inandıramamıştım. Spor dalının bütün katmanlarıyla tekrar görüştüm. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bile görüştüm. Ankaragücü tarihine hizmet edenlerle görüştüm. Başbakanımızla da görüştüm. Sonunda benim devam etmem istendiği için devam kararı aldım.
Yeni seçimde çok genç bir yönetim kurulu kurduk. Tüm Ankara'yı kucaklayacak, Ankaragücü'nü tarihine uygun destekleyecek bir bütünleşme karşısında Ankaragücü başkanlığını bırakabileceğimi söyledim. Ben işimi, aşımı, paramı buraya veriyorum. Bunu söylememiştim. Bizim kadar Ankaragücü'ne katkısı olan bir yönetim kurulu daha olmadı. İmkanların sonuna kadar geldik."
"BİZ ANKARAGÜCÜ'NÜ ATAMAYIZ, SATAMAYIZ"
Sanki Ankaragücü'nü satacakmış gibi bir durum oluştuğunu belirten Aydın, şunları söyledi:
"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de açıkladı. Aramızda para konuşulmadı. Tek şartımız Ankaragücü'nün iyiliği ve Ankaragücü'nün yükselmesi. Benimle sokakta konuşan herkes. 'Başkan bu kadar para veriyorlar. Niye vermiyorsunuz' diye soruyor. Herkes böyle zannediyor. Biz Ankaragücü'nü atamayız, satamayız. Melih Gökçek, soyut ifadelerle herkesin kafasını karıştırdı.
Biri Ankargücü AŞ, ötekisi ise kamu yararına dernek. Bunun birleşmesi hukuksal olarak mümkün değil. Gökçek, Ankaraspor'u başka yere satacağını açıkladı. Satacaklarını söylüyor. Neyi birleştireceğiz.
Ankaragücü'ne hizmette maddi ve manevi olarak ne sunacaksınız? Ankaragücü'nün 600 delegesi var. Seçimlerde 300'ü geçmez katılan sayısı. 700 delegeyle gelmek istiyor Melih Gökçek. Ankaragücü taraftarı bunu kabul etmiyor. Bunu Ankaragücü'nün satılması olarak görüyorlar. Benim Ankaragücü'nü satmak gibi bir lüksüm yok. Bizim sloganımız belli. 'Bizi seven şartsız sevsin.'
Havalimanı yoluna yapılan yeni tesisleri Ankaragücü'ne vereceğinizi söylüyorsunuz. Kimin malını nasıl vereceğinizi anlatın da herkes bilsin. Ankara'da birçok futbol takımı var. Benim hakkım olduğu kadar diğer takımların da burada hakkı var. Onların hakkını nasıl alacağınızı kamuoyuna açıklayın. Ankaragücü'ne ortak olmak istiyorsunuz. 100 yıllık kültürü solumak istiyorsunuz. Katkınız ne olacak? Neyi ne şekilde vereceğinizi anlatın. Büyük bir yerde herkesin ortasında tartışalım. Adını koyalım."
Aksi durumda herkesin kendi işine bakmasını isteyen Cemal Aydın, "Kendi sorunlarımızla uğraşalım. Beraber olacaksak adını koyalım. Yoksa bırakın. Yuvarlak cümleler konuşmayın. Siyasetle kulüp olarak hiç işimiz olmadı. Belediye sporun içinde olsun ama kendi kulübü olmasın. Herkes eşit şartlarda olsun" diye konuştu.
HAKAN KUTLU
Görevden ayrılan Hakan Kutlu'nun yönetime karşı yaptığı açıklamanın fevri bir davranış olduğunu belirten Aydın, "Kendisine yakışmadı. Hakan Kutlu'yu çok iyi tanıyorum. Biraz dinlendikten sonra gelip yine görüşeceklerdir. Hakan Kutlu'nun ayrılması Ankaragücü'nden gitmesi değildir. Gelecekte daha önemli görevlerde burada bulanabilir" dedi.
Kendisinin de hiçbir beklentisi olmadığını ifade eden Aydın, "İlk olarak tesislerin girişindeki ismini kaldıracağını sözlerine ekledi.
KARAMAN: "BURADA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ"
Ankaragücü'nün yeni teknik direktörü Ünal Karaman da böyle bir kulübe hizmet etmenin kendisinde tatlı bir heyecan yarattığını söyledi.
Ankaragücü'nün çok büyük bir camia olduğunu ifade eden Karaman, "Burada başarılı olmak istiyoruz. Ankaragücü çok büyük bir camia. Hakan Kutlu'yu çok severim. Çok iyi arkadaşım. Kendisi de bizim için dua edecektir. El birliğiyle camiayı layık olduğu yere getireceğiz. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Birlik olarak, çıkar hesapları olmadan çalışarak başarılı olacağız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:01

İLGİLİ HABERLER