Medya
  • 30.10.2008 01:15

AYDIN DOĞAN AİLECEK KÖŞK'E ÇIKTI!..

ANKARA -İHA- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 'A Tipi' protokole dahil olan devlet erkanının ardından akşam saatlerinde ikinci resepsiyonunu verdi.
Cumhurbaşkanı Gül, geçen yıl başlattığı iki resepsiyon uygulamasını bu sene de sürdürdü. 'A Tipi' protokole dahil olan devlet erkanını öğle saatlerinde Çankaya Köşkü'nde ağırlayan Gül, akşam saatlerinde de ikinci resepsiyonunu verdi. İlk resepsiyonun aksine ikinci resepsiyon 'eşli' gerçekleşti ve Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte davetlileri resepsiyon salonunun kapısında karşıladı. Gündüz verilen resepsiyonda takım elbise giyen Cumhurbaşkanı Gül, akşam resepsiyonunda smokin giymeyi tercih etti.
Cumhurbaşkanı Gül'ün akşam resepsiyonuna, bazı bakanlar kurulu üyeleri, iş adamı, sanatçı, gazeteci, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve sporcuların da aralarında bulunduğu 900 kişi eşli olarak davet edildi. Resepsiyona TBMM Başkanı Köksal Toptan eşiyle katılırken, hükümetten de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanları Beşir Atalay, Nimet Çubukçu, Mehmet Aydın, Mehmet Şimşek ve Sait Yazıcıoğlu, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da eşleriyle katılan isimler oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ise geceye eşsiz katıldı. AK Parti Milletvekili Ömer Çelik de geceye smokinle katılan tek vekil oldu. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, TÜSİAD Başkanı Nükhet Yetiş, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile çok sayıda yazılı ve görsel basın kuruluşunun genel yayın yönetmenleri, genel müdürleri ve Ankara temsilcileri de resepsiyonda yer aldı.
Resepsiyona, iş dünyasından Ahmet Nazif Zorlu, Ferit Şahenk, Aydın Doğan, Ahmet Çalık, Ali Sabancı; sivil toplum örgüt temsilcilerinden TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, TZOB, TESK, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen genel başkanları; sanatçılar Mustafa Erdoğan, Erdal Özyağcılar, Ercan Saatçi, Ahmet Özhan, Kenan Işık, Süheyl Uygur ve eşi Burçin Orhon, Sibel Can, Zara ve Yıldız İbrahimova, yazar İlber Ortaylı katıldı. Hayrunnisa Gül, geceye eşi Gülben Ergen ile gelmeyen Mustafa Erdoğan'a eşini sordu.
Geçen senelerde olduğu gibi şampiyon sporcular bu sene de Cumhuriyet Resepsiyonu'nda yer aldı. Geceye, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, 2008 Pekin Olimpiyatları ve Paralimpik Olimpiyat Oyunları'nda dereceye giren milli atlet Elvan Abeylegesse, milli tekvandocu Azize Tanrıkulu, okçu Gizem Girişmen, jimnastikçi Ümit Şahinoğlu, halterci Halil Mutlu katıldı. Gül çifti, satrançta uluslararası başarı kazanan küçük satranççılar Cemil Can Alimaran ile Batuhan Daşdan'a yakın ilgi gösterip, birlikte basın mensuplarına poz verdiler.
Cumhurbaşkanı Gül, davetlilerin karşılanmasının ardından gazetecilerin, "Cumhuriyet Bayramı'nda çok sayıda kişiyi ağırlamak nasıl bir duygu?" sorusuna, "İyi bir duygu" karşılığını verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:51

İLGİLİ HABERLER