Ekonomi
  • 29.7.2009 09:45

AYDIN DOĞAN'A TORPİL YOK

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, halka açık şirketlerin daha hesapverebilir olmaları gerektiğini söyledi. Akgiray, "Büyük şirketler birçok kişiye iş imkânı sağlıyor olabilirler ama bu onlara hata yapma hakkı tanımaz. Artık büyük küçük şirket farkı kalmadı. Herkes yanlış yapabilir, bunu çıkıp açıkça kabullenmeleri lazım. Yani, herkes hesap verebilir olmalı" dedi. Son günlerde bazı büyük şirketlere SPK tarafından uygulanan cezaların hatırlatılması üzerine Akgiray, "Gelecekte bunlardan göreceksiniz. Sık sık SPK bültenlerine bakacaksınız" dedi. Tüm bu kararları alırken bir şirketi ya da grubu cezalandırma gibi niyetleri olmadığını belirten Vedat Akgiray, "Böyle bir şey olmaz. Bunu yaparsak işimizi yapmamış oluruz. Sadece daha açık olmalarını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

'CESUR OLMALIYIZ'

SPK Başkanı olarak hedefinin cesur ve hızlı kararlar almak olduğunu altını çizen Akgiray, "Bu sağlarsak yapacağımız çok iş var. Akla ve mantığa uygun kararlarımızı hızlı bir şekilde uygulayabilmeliyiz Eğer bunu sağlarsak yapabileceğimiz çok iş var. Ülkenin çok ciddi bir potansiyeli var" diye konuştu. Akgiray, vadeli hisse senetlerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda mı yoksa Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'ında mı işlem göreceğine yönelik uzun süredir devam eden belirsizlik hakkında ise "Önümüzdeki hafta bu konuya ilişkin bir karar alma ihtimalimiz var. Yönetim ve mülkiyet yaklaşımının adetli yapmamız lazım. Yoksa bu siyasi bir karar değil. Bir şehir tercihi de değil... Finans mantığına uygun bir karar alacağız" dedi.

"Doğan'a inceleme devam ediyor, etmeli"

SPK Başkanı Akgiray, Doğan Holding'e yönelik yürütülen pahalı kâğıt ithali incelemelerini devam edip etmediğine yönelik soru üzerine, "İncelemelere elbette devam ediyoruz, zaten edilmeli de..." dedi. SPK'nın kimseyi suçlu ya da suçsuz ilan etme yetkisi olmadığını söyleyen Akgiray, "İnceleme yapar, detaya bakar, eğer mevzuata aykırı herhangi bir şey varsa gerekli işlemi yapmak için başvuruda bulunuruz. Ötesinde bir şey yapamayız" diye konuştu.

(sabah)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER