Medya
  • 31.10.2008 10:58

AYDIN DOĞAN'IN 1 MİLYON 440 BİN AVRO'LUK VURGUNU...

Avrupa'da yayın yapan Aydın Doğan'a ait Euro Star Televizyonu, 'Avrupa Starını Arıyor' adlı 'pop star' yarışmasını, 3.5 ay tanıtım yaptıktan sonra iptal etti. 3 bin 600 adaydan toplanan 1.4 milyon euro adaylara geri ödenmedi. Euro Star kanalı, adayların, yarışmayı düzenleyen ve kanalın ortaklarından Fermanajans'ın sahibi Feyman Yaramış'tan paralarını alabileceklerini duyurdu. Ancak Doğan Grubu, Yaramış'ın açtığı davada 2 kez haksız bulundu.

Kanal, başvuru için 400'er euro veren adaylara, yarışmayı düzenleyen ve kanalın ortaklarından Fermanajans'ın sahibi Feyman Yaramış'tan paralarını alabileceklerini duyurdu. Ancak Yaramış, Doğan Grubu aleyhine dava açtı. Yaramış'ın 2 kez kazandığı dava şu anda temyiz aşamasında.

ÜNLÜLERİ KULLANDILAR

İddialara göre Euro Star'daki 'pop satar vurgunu' şöyle gelişti: Doğan Grubuna ait Euro Star Televizyonu, Avrupa'da yayınlanması planlanan bir ses yarışması başlatacağını duyurdu. 400 euro başvuru ücreti belirleyen kanal, paraların programın yapımcısı ve aynı zamanda kanal ortağı olan Ferman Yaramış'a ait Fermanajans'ın banka hesabına yatırılmasını istedi. 3 bin 600 başvuru sahibinden toplam 1 milyon 440 bin euro toplandı.

Tanıtım bantları 3,5 ay Euro Star ekranlarında yayınlanan yarışma, paralar toplandıktan hemen sonra iptal edildi. "Avrupa Starını Arıyor, Avrupa Starına Kavuşacak" sloganları ile yapılan tanıtımlarda programın juri üyeliğini Muazzez Ersoy, Mahsun Kırmızıgül, Yavuz Bingöl, Suavi gibi sanatçıların yapacağı da belirtildi.

AJANS: KANAL DOLANDIRDI

Yaklaşık 3,5 aylık başvuru süresinin ardından Euro Star televizyonu yarışmanın iptal edildiğini ve adayların başvuru ücretlerini Fermanajans'tan geri alacaklarını duyurdu. Fermanajans'ın sahibi Ferman Yaramış, kendisinin ve 3 bin 600 adayın Doğan Grubu tarafından dolandırıldığını iddia ederek, Belçika'daki Doğan Grubu'na ait Milenyum Televizyon ve Yayıncılık Şirketi alehinde dava açtı.

TEHDİT VE RÜŞVET

Yaramış ayrıca 2 kez davayı kazandığını fakat Doğan Grubu'nun 3. kez temyize gittiğini ve şu an mahkemenin son kararını beklediklerini belirtti. Ferman Yaramış, mahkeme süresince davadan vazgeçmesi için Euro Star Televizyonu Genel Müdürü Selçuk Dönkal ve Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı tarafından kendisini para teklif edildiğini fakat bu teklifleri reddettiğini anlattı. Aydın Doğan tarafından dolandırıldığını iddia eden Ferman Yaramış, söz konusu tekliflerin ardından Selçuk Dönkal tarafından tehdit edildiğinin de altını çizdi.

MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Doğan Grubu'nun, 1.4 milyon euro'yu bulduğu iddia edilen vurgunun ardından Ferman Yaramış'la programı yapan Euro Star Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Dönkal'ı 2006'da görevden aldığı öğrenildi. Euro Star'ın başına şu anda da görevde bulunan Burak Koca getirildi.

PARAMIZ DA HAYALLERİMİZ DE BİTTİ

Belçika'da yaşayan Kayim Hoke, Almanya Recklinghausen'dan Muhammed Vurgun, Viersen'den Meltem Yıldız ve Mönchengladbach'dan Yıldırım Acar; Aydın Doğan grubu ve Euro Star televizyonunun teşvikleri ile ve onlara olan güvenleri nedeni ile böyle bir yarışmaya katıldıklarını, bunun için 400 Euro başvuru ücreti yatırdıklarını ancak yarışmanın iptali ile hem paralarından olduklarını hem de hayallerinin suya düştüklerinden şikayet etti.

Kanal 'paranı ajanstan al' diyor

Mağdurlarda Metin Yaranış, ilk basta jurideki isimleri güvenmediği için yarışmaya katılmak istemediğini, ancak Mahsun Kırmızıgül'ün adı geçince karar değiştirdiğini söyledi. Yaranış, 'Bana Fermanajans'a parayı yatırmamı söylediler. 400 euro yatırdım. Bir yıl geçti aradan, hala açıklama yok. Kanalı arıyorum, bana git paranı Ferman'dan ya da juriden al diyorlar. 3 bin kişiyle alay ettiler” dedi.

Mağdur olan varsa paraları iade ederiz

Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Murat Saygı, Euro Star'daki 'pop star vurgunu' ile ilgili Yeni Şafak'a konuştu. Saygılı'nın konuyla ilgili açıklamaları şöyle: 'Euro Star'da paralı yarışma yapıldığını bir ay sonra duyduk. Yarışmanın organizasyonunu yapan Ferman Yaramış'ın Türkiye'ye girişi de yasak. Bizim bu kişiyle iddia edildiği gibi bir ortaklığımız yok. Biz ilan vererek, paraları iade edeceğimizi duyurdu. Sadece 6 kişi geldi. Eğer 3 bin 600 kişi varsa Ferman bey bize listesini versin, onların da paralarını verelim.'

(Yeni Şafak)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:48

İLGİLİ HABERLER