Medya
  • 29.9.2008 12:41

AYDIN DOĞAN'IN 11 KANALI KAÇAK

Doğan Medya Grubu'na ait D-Smart adlı dijital platformdaki bazı kanalların lisanssız yayın yaptığı öğrenildi. Doğan Grubu'nun, kanunsuz yayın yapan toplam 11 kanalın lisans hakkını alabilmek için 2005 yılından beri RTÜK nezdinde ısrarlı girişimlerde bulunduğu belirtildi.

3984 Sayılı RTÜK Kanunu'nun 16.maddesine göre “özel televizyonlara kanal ve frekans bandı tahsisi ile yayın izni ile lisansı vermek ve bu tahsis ve izni iptal etmek yetkisi” Üst Kurul'da bulunuyor. Buna karşılık bazı D-Smart kanallarının RTÜK'ten yayın izni ve lisansı almadan yayına başladıkları öğrenildi.

D-Smart dijital platformunda bulunan Moviesmart, D Çocuk, Comedy Smart, Passion Tv, Fanstasy, Loca 2, Luli, D Spor, HD Tv Smart, Coolsmart, D Shopping, Beyazperde, Pembesmart, T.A.Y Tv, Cartoon Network ve Yeşilçam kanallarının lisanslarının olmadığı bildirildi.

Lisansı olmadığı halde yayınını sürdüren D-Smart kanalları arasında yer alan D Spor, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında oynadığı maçların da yayınını gerçekleştiriyor. Mevzuat Üst Kurul'a, lisanssız yayın yapan bu tür kanalların yayınını durdurma yetkisi, on milyara kadar para cezası ve yayın cihazlarının müsadere etme yetkisi tanıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER