Gündem
  • 1.8.2009 11:06

AYDIN DOĞAN'IN 3 YIL HAPSİ İSTENDİ

DYH hisselerinin Axel Springer'a satışında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Aydın Doğan'ın da aralarında bulunduğu 6 şirket yöneticisi hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı
Doğan Yayın Holding (DYH) hisselerinin yüzde 25'ini 2006'da Alman Axel Springer şirketine sattığı halde bir yıl sonra satılmış gibi göstererek vergisini geciktirmek amacıyla muhasebe kayıtlarında hile yaptığı öne sürülen Aydın Doğan'ın da aralarında bulunduğu 6 holding yöneticisi hakkında 'Vergi Usulü Kanunu'na Muhalefet'ten 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SAVCI DİRENDİ, DAVA AÇILDI
Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı Abdullah Siret Özaslan tarafından Mayıs ayında başlatılan soruşturma tamamlanarak, hazırlanan iddianame 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, "Hisse satışının yapıldığı dönemde, holding yönetiminde görev değişikliği olmuştur. Anonim ortaklığı bulunan şirkette görev dağılımına göre muhasebe işlemlerinden sorumlu kişi Soner Gedik ile Barbaros Hayrettin Çağa'dır. Aydın Doğan'ın da aralarında bulunduğu diğer yöneticilerin muhasebe işlemlerinden haberdar olmaları mümkün değildir. Dolayısıyla bu iddialarla ilgili sanık olamazlar" diyerek dava dosyasını Küçükçekmece Başsavcılığı'na iade etti. Savcı Özaslan'ın kararında direnmesi üzerine dava dosyası görüş ayrılığının giderilmesi için Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın hazırladığı gibi kabul edilmesi yönünde görüş bildirince iddianame kabul edildi ve dava açıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER