Gündem
  • 24.6.2021 18:18

Aydın'da eşi görülmedik fırtına can aldı

11 dakika süren 'tam fırtına' Aydın'da ölüme, 5 ilçede yıkıma neden oldu! Belediye Başkanı: Şimdiye kadar böyle bir şey görmedim

 

Aydın'da dün akşam saatlerinde başlayan ve 5 ilçede yıkımlara neden 'tam fırtına' 11 dakika sürdü. Yıkılan duvarın altında kalan Fatma Ayaydın hayatını kaybetti. Fırtınada onlarca ağaç kökünden sökülüp devrildi, iş yerlerinin çatıları uçtu. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ''Şimdiye kadar böyle bir şey görmedim. İlçemizde maddi hasara yol açtı. Kısa sürmesine rağmen çok şiddetliydi'' dedi.

Aydın'da dün saat 18.00 sıralarında başlayan kuvvetli rüzgarın saat 19.15 sıralarında hızı 90 kilometreye kadar çıktı. Tam fırtınadan en çok etkilenen ilçeler Nazilli, Kuyucak, Köşk, Sultanhisar ve Buharkent oldu. 11 dakika etkili olan fırtına nedeniyle Kuyucak ilçesi Menderes mevkiindeki sokak çeşmesinin tuğladan örülmüş olan duvarı yıkıldı. Bu sırada evinin yakınındaki çeşmeye su doldurmaya geldiği öğrenilen Fatma Ayaydın (78) yıkılan 2 metre yüksekliğindeki duvarın enkazı altında kalarak yaşamını yitirdi. Ayaydın'ın cenazesi, Kuyucak'ın kırsal Horsunlu Mahallesi Camisi'nde sabah kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

 

ONLARCA AĞAÇ KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ

Fırtına nedeniyle Nazilli ilçesi organize sanayi bölgesindeki Hüseyin Çamkır'a ait oto-galerisinin çatısı çöktü. Çatının altındaki 3 otomobil ile galerinin önünde bulunan 1 kamyonette hasar meydana geldi. Fırtınada Nazilli, Kuyucak, Köşk, Sultanhisar ve Buharkent ilçerindeki onlarca ağaç kökünden sökülüp devrilirken, kimisinin de dalları kırıldı, bazı iş yerlerinin reklam tabelaları parçalanarak zarar gördü. Bu ilçelerde devrilen ağaçların kopardığı elektrik telleri nedeniyle yaklaşık 30 dakika elektrik kesintisi yaşandı. Fırtınada bazı ev ve iş yerlerinin çatıları da uçtu.

11 dakika süren tam fırtına Aydında ölüme, 5 ilçede yıkıma neden oldu Belediye Başkanı: Şimdiye kadar böyle bir şey görmedim

Fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, yola devrilen ağaçları, uçan çatıları ve yola savrulan reklam tabelalarını kaldırma çalışması başlattı. Gece boyunca devam eden çalışmalar sabah saatlerine gün ışığıyla birlikte devem etti. Devrilen ve dalları kırılan ağaçlar ile binaların uçan çatılarının tamamen kaldırılmasıyla kısmen kapalı olan cadde ve sokaklar tekrar trafiğe açılırken, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışmalarına başlandı.

11 DAKİKA SÜRDÜ

Aydın Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, 19.15 sıralarında başlayan ve 11 dakika süren fırtınanın verdiği zarar sabah gün yüzüne çıktı. Sultanhisar'dan başlayan fırtına hızını artırarak Buharkent ilçesine kadar devam etti.

Buharkent Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Erol, "Fırtına akşam saatlerinde başladı. Çok etkiliydi. Şimdiye kadar böyle bir şey görmedim. İlçemizde maddi hasara yol açtı. Kısa sürmesine rağmen çok şiddetliydi" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2021 20:52

İLGİLİ HABERLER