Medya
  • 30.11.2007 01:14

AYDINLIK MUHABİRİNE 'ALİ DİBO' CEZASI!..

'Ali Dibo Paraları, AKP Genel Merkezine Gitti'' başlıklı haberde, ''iftira'' suçunu işlediği iddiasıyla hakkında dava açılan Aydınlık dergisi muhabiri Ufuk Akkaya, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı erteleyerek, Akkaya'nın 1 yıllık denetim süresine tabi tutulmasını kararlaştırdı.

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi, AK Parti Genel Başkanlığı ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın şikayeti üzerine açılan davada verilen kararın gerekçesini açıkladı.

Gerekçeli kararda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ufuk Akkaya hakkında 24 Ocak 2007 tarihinde dava açıldığı anımsatılarak, iddianamede, ileri sürülen iddialara yer verildi.

Buna göre, Ufuk Akkaya'nın, Harun Özkan adlı kişi ile yaptığı söyleşinin, Aydınlık dergisinde, 5 Kasım 2006 tarihinde ''Ali Dibo Paraları, AKP Genel Merkezine Gitti'' başlığıyla yayımlandığı kaydedildi.

Görüşmeye ilişkin CD çözümünde, Harun Özkan'ın, ''kim tarafından tehdit edildiği'' sorusuna, muğlak bir şekilde cevap vermesine karşın, söz konusu haberde, bu soruya Özkan'ın cevabının ''Bizzat Hayati Efendi tehdit etti'' şeklinde kaleme alındığı bildirilen gerekçeli kararda, bu nedenle Hayati Yazıcı'nın tehdit suçu ile birlikte anıldığı, böylelikle Akkaya'nın söylenmemiş bir sözü, suç yükler şekilde yazarak ''iftira'' suçunu işlediğinden bahisle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 267/1. ve 53/1. maddeleri uyarınca dava açıldığı belirtildi.

Gerekçeli kararda, ''Harun Özkan'ın, AK Parti Genel Merkezinde bizzat Hayati Yazıcı tarafından tehdit edildiği hususu yazılarak, Yazıcı ve parti hakkında soruşturma açılmasını gerektirecek nitelikte isnatta bulunulduğu ve TCK'nın 267/1. maddesinde tarif olunan iftira suçunun yasal unsurlarının oluştuğu hususlarında tam kanaat hasıl olmakla; sanığın TCK'nın 267/1. ve 53/1. maddeleri gereğince cezalandırılması cihetine gidilmiştir'' denildi.

Buna göre, Ufuk Akkaya'yı 1 yıl hapisle cezalandıran mahkeme, bu cezayı erteleyerek, Akkaya'nın, 1 yıllık denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

Sanık, denetim süresi içerisinde kasten herhangi bir suç işlerle veya denetim kurallarına uymazsa, ertelenen hapis cezasının bir kısmını veya tamamını, TCK'nın 51/7. maddesi uyarınca cezaevinde çekecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER