Asayiş
  • 6.9.2013 15:44

'Ayı Fatih' yazısı katil etti

ADANA'da geçen nisan ayında aralarındaki husumet nedeniyle 23 yaşındaki Boray Köziğ'i bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklan 19 yaşındaki Fatih Büyük'ün ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Olay, 3 Nisan 2013'te merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilvuya Mahallesi'nde polis merkezi yakınında meydana geldi. İddiaya göre, Boray Köziğ, İsmail Cezmi Ş. ile Fatih Büyük arasında geçmişe dayalı husumetten dolayı kavga çıktı. Göğsünden ve boynundan bıçakla yaralanan Köziğ kaldırıldığı hastanede öldü. Cinayet şüphelisi Fatih Büyük yakalanıp, tutuklandı. Şüpheli hakkında, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'tehdit ve hakaret' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KASTEN ÖLDÜRMEYİ KABUL ETMEDİ

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Fatih Büyük, kasten öldürme suçlamasını kabul etmedi. Ölen Köziğ'in arkadaşları ile kendi arkadaşları arasında cinayetten bir yıl önce husumet başladığını öne süren Büyük, "Bu husumetten dolayı Boray'ın arkadaşı Murat beni zırh tabir edilen bıçakla yaraladı. Bununla ilgili dava devam ederken, şikayetimi geri almam konusunda tehdit ettiler. Beni dövüp, yüzüme tükürdüler. Sonra da 'Ayı Fatih' diye internette benim fotoğrafımı paylaştılar" dedi.

Sanık Büyük, olay anını da şöyle anlattı:

"İş çıkışı eve gidiyordum. Olay yerine geldiğimde Boray ile arkadaşlarıyla karşılaştık. 'Ulan ayı Fatih sen daha ifadeni geri almadın mı? Seni keseceğiz' dediler. Sonra küfrederek bıçak çektiler. Ben de kendimi savunmak için bıçağı rastgele salladım. Amacım öldürmek değildi."

'YALAN SÖYLÜYOR'

Ölen Boray Köziğ'in babası 63 yaşındaki Tahsin Köziğ ise "Benim oğlum tertemiz insandı. İşinde gücünde insandı. Sanık yalan söylüyor. Benim tertemiz oğlumu yediler. Adalet yerini bulsun, cezalandırılsın" diye tepki gösterdi.

Sanığın avukatı da internetteki sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan fotoğrafları ve yazıları delil olarak mahkemeye sundu.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:14

İLGİLİ HABERLER