Spor
  • 31.7.2012 23:41

Aykut Kocaman iddialı konuştu

Mazeretlerinin olmadığını söyleyen Aykut Kocaman, "kimse merak etmesin önümüz çok berrak" dedi.
Vasliu maçı öncesi Fenerbahçeli Bekir İrtegün ile takımın teknik direktörü Aykut Kocaman, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


"MAZERETİMİZ YOK"
İlk olarak söz alan Bekir İrtegün, "Rakibimiz kendi sahasında istekli ve arzulu bir takım. Hocalarımız takımımızla ilgili gerekli bilgileri bizlere verdiler. 180 dakikalık bir maç. Kendi sahamızda ilk maçı oynayacağız. Kendi sahamızda çok istekli ve arzuluyuz. İkinci maça avantajlı bir skorla gitmek istiyoruz. Buna mecburuz. Mutlaka Şampiyonlar Ligi'nde olmak zorundayız" dedi. 

Bekir, Vaslui ile bilgilerinin olduğunu söylerken, "Kampta daha detaylı bilgileri hocamız verecektir. Lig başladığından cezamız var. Kesin olan bizim cezalı olduğumuz. Cezalı maçlarımız öncesi taraftarlarla ilk buluşmamız. Fenerbahçe tarihinin en önemli maçlarından bir tanesi. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi çok istiyorduk ancak bu şansımız elimizden alındı. Artık burada mücadele edeceğiz. İlk maça çok önem veriyoruz. Cezamız Eylül-Kasım gibi bitiyor. Çok uzun bir süre. O süreye kadar taraftarımız önündeki ilk karşılaşmamız olacak. Bu açıdan karşılaşma bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

"ÖNÜMÜZ BERRAK"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise geçen sezondan bahssederek sözlerine başlarken, "Şampiyonlar Ligi'ne 2 sezon önce Young Boys maçıyla veda etmiştik. Çok iyi hazırlanamadığımız bir dönem olmuştu. Son anda da olsa
Şampiyonlar Ligi platformundan elendik. Daha sonra direk olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazandık. Artık net bir şekilde söyleyebiliriz ki, içeride yaratılan suni bir gündemden dolayı gidemedik. Young Boys maçında da bir takım gerekçelerle elenmiştik. Artık bu turla ilgili olarak herhangi bir gerekçe öne sürecek durumumuz yok. İyi transferler yaptık, önümüz berrak. Sözümün özü, çok istediğimiz bir tur olacak. Bütün benliğimizle birlikte oyuncularımızla birlikte maçı yaşayacağız. Vaslui en az bizim kadar turu istiyor. Ancak onları eleyerek yola devam etmek istiyoruz. Vaslui'nin bize benzer özellikleri var. Farkı belirleyecek faktör, geçen senedekinin aksine daha organizeyiz. Yeni transferlerle daha da
güçlendik. Bu maçlar öncesi bunlar bizim adımıza avantaj sağlıyor" ifadelerini kullandı. 

Aziz Yıldırım'ın takımın başında görünmesini "normalleşme" olarak değerlendiren Aykut Kocaman, "Benim adıma ve oyuncularım adına başkanın gelmesi normalleşmeyi gösteriyor. Başkan hayatının merkezine Fenerbahçe'yi koymuş bir insan. Onun takımın içinde olması, bize olumlu elektirik olarak yansıyor"  dedi.

Transferlerle ilgili sürecin devam ettiğini söyleyen Kocaman, "Dolayısıyla bugün, yarın, yarından sonra, üç kulvarda oynayacağız. Bu sezon en az 52 maç hedefliyoruz. Lig, Süper Kupa, Şampiyonlar Ligi olmak üzere en az 52 maç hedefliyoruz. Bu uzun koşuda oyuncu ihtiyacım4ız çok. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor.

Aykut Kocaman, "Turu istiyoruz ama geçemezsek dram olmaz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak elenmeyi de düşünmüyoruz. Ancak hayatın içinde bu tür şeyler de olabilir. Bunu da dram haline getirmeyiz" ifadelerini kullandı.

ligtv.com.tr 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER