Gündem
  • 11.7.2009 16:12

AYNA: ÇİN'İ SONUNA KADAR KINIYORUZ

DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde katliam yaptığını belirterek, ''Çin'de yapılan yanlıştır. Sonuna kadar kınıyoruz, sonuna kadar oradaki Türk halkının yanındayız'' dedi.
Ayna, Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi Spor Tesisleri'nde düzenlenen DTP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olayları kınadıklarını, Türklerin dillerinin ve kimliklerinin inkar edildiğini, Çin'in katliam gerçekleştirdiğini söyledi.
Çin'deki olaylarla ilgili olarak basın açıklaması yaptıklarını belirten Ayna, ''Çin'de yapılan yanlıştır. Sonuna kadar kınıyoruz, sonuna kadar oradaki Türk halkının yanındayız. Onları kendimize kardeş biliyoruz'' dedi.
DTP Diyarbakır milletvekili Aysel Tuğluk da konuşmasında, ''Kürt sorununu artık ötelemenin imkanı kalmadı'' dedi. Tuğluk, ''Bu halkın umudu bir kez daha kırılırsa kimsenin yapacak bir şeyi kalmayacaktır. Kürt sorunu muhatapsız çözülemez'' diye konuştu. Tuğluk, konuşmasının bir bölümünde, terör örgüt elebaşı için ''Sayın Öcalan'' ifadesini kullandı.
Kongreye DTP milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Akın Birdal, Osman Özçelik ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı.
Kongrede, Yenişehir eski Belediye Başkanı Fırat Anlı'nın tek liste ile DTP Diyarbakır il başkanlığına adaylığını koyduğu açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER