Asayiş
  • 20.8.2009 11:44

AYRILMAK İSTEYEN EŞİNİ VE KAYINVALİDESİNİ VURDU

İzmir'in Bornova İlçesi'nde H.V., kendisinden boşanmak isteyen eşini ve kayınvalidesini, bir yakınlarının sünnet düğününe giderken sokakta bacaklarından av tüfeği ile yaralayıp kaçtı. Hastanelerde tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.

Olay, dün saat 19.00'da 5302 Sokak Numara 36 önünde meydana geldi. Ev kadını Nilgün V. (32), eşi H.V.'den (59) ayrılmak için 6 ay önce boşanma davası açtı. 8 yıl önce evlendiği eşinden ayrılmak istemeyen H.V., 2 çocuk annesi eşi Nilgün V. ile kayınvalidesi Keziban Atılgan'ı (54), bir yakınlarının sünnet düğününe giderken saklandığı sokak köşesinde av tüfeğiyle her iki bacaklarından da yaraladı. Ardından kayınpederinin oturduğu evin zilini çalan H.V., “Gidin leşlerinizi toplayın” diye bağırdıktan sonra kaçtı. Evden fırlayıp eşi ve kızının kanlar içerisinde yerde yattığını gören Mustafa Atılgan (60) durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahalesini yaptığı yaralılardan Nilgün V.'yi Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, anne Atılgan'ı ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirilen yaralılar tedaviye alındı.

Eşi ve kızı, damadı tarafından av tüfeğiyle vurulan, 1990 yılında Botaş teneke ambalaj sanayiden emekli olduktan sonra köfteci dükkanı açan Mustafa Atılgan, yaklaşık 11 aydır damadının kendilerine sürekli zarar verdiğini iddia etti. Mustafa Atılgan, “Bizden para veya oturduğumuz evimizin tapusunu istiyor, vermediğimiz için de bunları yaşatıyor. Emekli olduktan sonra köfteci dükkanı açtık, onu kapattırdı. Şimdi ise evden çıkmamıza bile izin vermiyor. H.V.'nin halı yıkama yeri vardı. Kendisi cezaevindeyken, orasını küçük kızım Nuray Öz (26) işletiyordu. Kızım evlenince oradan ayrıldı. Damadım, kızımın çalıştığı bu yerden para çaldığını bile öne sürdü. Halbuki böyle bir şey kesinlikle yok, kızımın yaptığı işler faturalarıyla ortada. H.V., bu yüzden daha önceleri 5 bin TL istiyordu şimdi de 500 bin TL istiyor. Bana ve çocuklarıma gözdağı veriyor. Evden çıkamaz olduk, ekmek bile alamıyorum. Evmize yaklaşmaması için mahkeme kararı var. Buna rağmen tüfekle eşimi ve kızımı vurdu, sonra da ‘gidin leşlerinizi toplayın’ diye bağırdı bana” diye konuştu.

Abla ve annesinin yaralandığını öğrenip hastaneye koştuğunu anlatan ev kadını Bilge Tay (35) ise, “Yaşı nedeniyle, ablamın bu adamla evlenmesine karşı çıktık ama engel olamadık. Son 11 aydır yaşamadığımız şey kalmadı, babama, eşime saldırdı. Can güvenliğimiz yok. Emniyet yetkilileri ne yapsalar bu adam bizim peşimizi bırakmıyor. Önlem alınması için birinin ölmesi mi gerekiyor” dedi. Bir süre önce eşine ait Mercedes marka otomobilin de kimliği belirsiz iki kişi tarafından kundaklandığını, kimin yaptığının ise ortaya çıkmadığını söyledi.

Olayın ardından kaçan zanlı H.V.'nin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatılırken, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER