Spor
  • 31.1.2012 00:26

Aysal : Uzun boylu mavi gözlü bir transferimiz olacak

3-4 ay sonrasında serbest kalıp bedava alacak oyunculara şimdiden çok para vermeyi doğru buldağını anlatan Aysal, "Mevcut kadromuz Avrupa için yeterli değil.Bunun farkındayız" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Lig TV'ye New York'ta özel açıklamalarda bulundu. Aysal, transferlerden Sarı-Kırmızılı takımın son durumuna kadar değerlendirmeler yaptı.

Ünal Aysal'ın verdiği röportajdan satır başları şu şekilde:

"Dünyanın iki merkezi var. Biri İstanbul biri New York. Biz doğu, onlar batının merkezi. Hayalimdeki Galatasaray'ı bir kaç defa anlatmaya çalıştım. Benim hayalimdeki Galatasaray bir dünya markası. Bugün bu dünya markası olma yolunda Türkiye'deki en gelişmiş kulüplerden bir tanesi Galatasaray. Tam anlamıyla bunu başarmış değiliz, ama tüm hedefimiz ve idealimiz yurt dışında başarılı olmak. Dünya markası olabilmek için de bir defa iki defa başarı yeterli değil."

"İlk 8 ay içerisinde bir ivme kazandık. Gereksiz tevazuya gerek yok. İyi bir başlangıç yaptık. Önümüz de açık gibi gözüküyor."

"Büyük fotoğrafa baktığımız zaman ileriye dönük Türkiye'yi temsil gücüne sahip bir Galatasaray görüyorum. İlerleyen yıllarda eksikler de tamamlanacak."

"Bizden sonra vizyon konsept değişti. İleriki günlerde bunu taraftarlar daha net görecek."

"Her yönetimde sıkıntılar, sorunlar olacaktır, çok normal. Galatasaray yönetimi kendi başına bir aile, dolayısıyla huzursuzluklar sataşmalar normal. Bunu espirili bir şekilde almak lazım. Üzerinde durmuyorum, gülüyorum."

"Yöneticilerimin heyecanına karşı değilim saygım var, onları kullanmamız lazım. Çok güzel , ben heyecanları severim. Abdürrahim'in heyecanı bambaşka. Abdurrahim kulübe hem espiri, hem de sıcak bir anlayış katıyor .O'nu hepimiz çok seviyoruz."

Uzun boylu, mavi gözlü transfer hala geçerli ,ama bugünden pahalı bir oyuncuyu kadroya katmak doğru değil. Sezon sonunda bedava alınacak 70 oyuncu olacak zaten. Yabanci kontenjanımız çok sınırlı. Sıkıntı yaşamamak için 4 ay sonra bedavaya almak varken bugünden almaya gerek duymuyoruz."

"Şampiyonluk konusunda hiç tereddüt yok. Türkiye'de bir takım şampiyon olacaksa bu Galatasaray'dır. Ama zor bir lig Türkiye ligi. Bütün takımlar birbirini yenebilir ancak biz en fazla yenen olmak istiyoruz."

"Bu kadro Türkiye için yeter, ama Avrupa için yetmez. İkinci devrenin sonunda mutlaka transfer şart. Ama transferi dikkatli ve hatasız yapmak lazım."

"Hayal edilen takımı kurmayı çok istiyorum, ama flaş ekipleri getirdiğinizde mutluluk çok kısa sürüyor. Benim kısa süreli mutluluklarla işim olmaz. Planlı programlı gitmeli, sabırlı olmalıyız. Ayaklarımız yere basar şekilde devam edeceğiz."

"Mehmet Ali Brand birçok soru sordu. Galatasaray Türkiye'nin üçte bir nüfusu, yaklaşık 20-25 milyon. Ben espiri yapmıştım, Başbakan'a bizden de bir çok vatandaş oy vermiştir. Belki de büyük bir kısmı seçim sandıklarının başında değildi tabi. Bunu belirtmiştim. Başbakanın negatif bir tavrı olmuş mudur sorusu üzerine ben de, Olmamamıştır, çünkü Başbakan'a da bir çok kişi oy verdi ki başbakan da başbakan seçildi" dedim.

"Sürekli New York'ta tiyatroya broadwaylere giderim, ama zamanım yok bu kez."

"Ben romantik bir insanımdır, ama iş hayatında romantizme yer yok. Özel hayatımda öyleyim yerine göre, ancak bugünkü görevimde romantizme yer yok."

"Her yeni ise başladığımda bunu ikinci bahar olarak görürüm. Yeni projelere hep girmişimdir. Özel hayatımda da yeni projeler vardır. Çekinmeden yeni projelere girmek lazım, yoksa eskirsiniz yenilenemezsiniz."

"Alt üst ilişkilerini sevmem, paylaşmayı severim. Çalıştığım insanları patron değil de dost olarak görüyorum. Otoriteyi çok açık seçik kullandığınız vakit otoritenin süresi azalır, belki dışarıdan yumuşak bir görüntü verebilir, ama ben zaten bunu istiyorum. Halbuki daha yumuşak, dostane çözümler aradığınızda olduğunuz yerde daha çok kalırsınız."

"Sekiz ayda mucize olmaz ama ivme yakaladık. Futbolcularımızın paralarını ödüyoruz. Nakit akışını büyük oranda sağladık. Borçları ödüyoruz. Eskiden gelen borçlar ödeniyor. Bankalarla aramız daha iyi. Bu acemi dönemi atlattığımızı düşünüyoruz yavaş yavaş."

"Yavaş yavaş takımın yarısı beni heyecanlandırmaya başladı. Diğer yarısı da heyecanlandırmazsa yerlerine heyecanlandıracak oyuncular alacağız."

"Benim en ufak bir tereddütüm yok gelecek adına. Galatasaray birleştiği takdirde gücü kendinden alır, kavgaya gürültüye yer yok. Birbirimizi sağından solundan çekmek yerine destek olursak, bütün verdiğimiz sözleri tutarız."

"Galatasaray kendisi için faydalı olurken Türk futbolu için de faydalı olacaktır. Galatasaray bir nevi lokomotif görevi görüyor."


 

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:09

İLGİLİ HABERLER