Spor
  • 25.9.2013 16:19

Aysal'dan Federasyon'a jet cevap

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarına, kulübün internet sitesi üzerinden yanıt verdi.

"Bugün yapılan basın toplantısında TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in yanlış bilgilere ve anımsamalara dayanan açıklamalarını dinledik" ifadelerini kullanan Aysal, "Kendisine bilgi veren arkadaşlarının özensizliğine ve dikkatsizliğine bağladığımız bu açıklamalar kamuoyu ve camiamız açısından yanıltıcı olabileceği için aşağıdaki gerçekleri bir kez daha tekrarlamakta ve hatırlatmakta yarar görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim ile profesyonel ilişkilerini sonlandırma karararlarını, TFF ile yapmış olduğu anlaşmaya dayandırmadıklarının altını çizen Aysal, "Sayın Fatih Terim'le profesyonel ilişkimizi sonlandırma kararımızı TFF ile yapmış olduğu anlaşmaya dayandırmadığımız, dün yönetim kurulu üyemiz ve basın sözcümüz Sayın Şükrü Ergün'ün sözlü ve yazılı açıklaması dikkatle okunduğu takdirde açıkça anlaşılacaktır" şeklinde görüş belirtti.

Demirören'in anlattığı telefon görüşmesine de değinen Aysal, şunları kaydetti:

"Kendisi ile yapmış olduğum yegane telefon görüşmesinde Sayın Yıldırım Demirören'e, teknik direktörümüzle ocak ayında yollarımızı ayırabileceğimiz şeklinde bir ifade kesinlikle kullanılmamıştır. Öncesinde mutabakata varmış olduğumuz koşulları paylaştığımız ve bunun üzerine düşünmek için süre istedikleri bu telefon konuşması sırasında Sayın Fatih Terim'in de yanımda olduğu düşünülürse, böyle bir ifade kullanılmış olsaydım herhalde Terim’in dünkü yönetim kurulları kararını beklemesi değil, konuşma bitiminde istifası gerekirdi."

Fatih Terim'e yapılan teklifle ilgili bilgileri olduğu andan itibaren, net açıklamalarda bulunduklarını ve 4 maç için milli takımda teknik direktörlük ve mayıs ayı sonuna kadar da danışmanlık yapma izni verildiğini aktaran Aysal, "Bunun dışında bir duruma izin vermeyeceğimizi hem telefonda kendisine bizzat ifade etmiş hem de resmi yayın organlarımızdan yayınlamış ve tüm kamuoyuna duyurmuştuk. Hemen ertesi gün tüm basında yer alan bu deklarasyonumuz da herhalde Sayın Demirören’in gözünden kaçmış olsa gerek" ifadesini kullandı.

Aysal, ayrıca Terim'le ilgili alınan karar, henüz  Sermaye Piyasası Kurulu’na ve basına duyrulmadan Demirören'in açıklaması olduğunu da aktararak, kendileri henüz bildirim yapmadan önce, ''Biz Terim ile anlaştık, şimdi bir artı 3 yıllık anlaşma imzalamak için bir araya geleceğiz'' açıklamasını kendilerinin de herkes gibi bir haber ajansının yayınından öğrendiklerini belirterek, "Bunu zamanlama açısından TFF ve Sayın Fatih Terim için bir talihsizlik olarak değerlendiriyoruz. Haberin kaynağında bir sorun varsa bunun muhatabının Galatasaray olmadığı açıktır" şeklinde sözlerini tamamladı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:43

İLGİLİ HABERLER