Spor
  • 16.5.2013 21:27

Aysal'dan ırkçılık açıklaması!..

     Aysal, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile oynadıkları maç sırasında ve sonrasında yaşanan olayların kendilerini, sporseverleri ve tüm Türkiye'yi üzdüğünü bildirdi.
     Maçtan iki gün sonra da "Drogba'dan öğreneceğimiz ders: Sevgiyle Büyümek" başlığıyla bir açıklama yayımlayarak konuyla ilgili hassasiyetini paylaştığını hatırlatan Ünal Aysal, şunları kaydetti:
     "Bu açıklamamda olaylardan duyduğum üzüntüyü dile getirirken, Türkiye'nin dünyadaki konumunu düşünerek ırkçılığın, ayırımcılığın bizim kültürümüzde yeri olmadığına da özellikle dikkat çekmiştim. Bugün Bursa'ya rahmetli İbrahim Yazıcı'nın ailesine ve Bursaspor Kulübüne yaptığım taziye ziyareti sırasında medya mensuplarının bu olayın Türkiye açısından önemini kavramadıklarını ve bunu en basit şekliyle Türkiye'nin iki büyük kulübü arasındaki basit bir rekabet, bir çekişme gibi ele aldıklarını endişeyle izledim.
     Futbol sahalarımızda son zamanlara kadar eşine rastlamadığımız, tanık olmadığımız bu tür hastalıkların uzun bir süredir içimize sızmaya çalıştığı ne yazık ki açıktı. Hatta bazı milli sporcularımız bu konuda çok ciddi ithamlar altındaydılar. Ancak gerek ilgili kulüplerin, gerekse TFF'nin konuya gerekli ciddiyetle yaklaşmadıklarına, tehlikenin boyutlarını göremediklerine de birlikte tanık olduk."
     Ünal Aysal, "Biz Galatasaraylılar olarak tekil ve ferdi olaylar olarak gördüğümüz, görmek istediğimiz bu olayları her gün yeniden deşerek ve bir rekabet mücadelesi gibi ele almamız, ülkemizin yurt dışındaki imajından bağımsız olarak görmemiz, taşıdığı riskleri hafife almamız mümkün değildir" ifadelerini kullandığı açıklamasını şöyle tamamladı:
     "2020 olimpiyatlarının en güçlü adaylarından biri olarak bu olayları üzerimize yapıştırmak değil, üzerimizden silmek mücadelesi vermek zorundayız. Zira geçtiğimiz 3 gün içinde dünya medyası biraz da dış rekabetin etkisiyle Türkiye'de bir ırkçılık hareketi başlamış intibasını vererek Türkiye'nin önünü kesmeye çalışmaktadırlar. Aynı riskin Avrupa'ya entegrasyon gayretlerimizi de son derece olumsuz etkileyeceği aşikardır. Aksi halde vereceğimiz zarar bir rakibe değil en başta Türkiye'yedir ve Galatasaray kültüründe böyle bir davranışın yeri yoktur.
     Galatasaray olarak geleneğimiz bize ülkemizi her şeyden önce sevmeyi öğretmiştir. Bu nedenle tüm zamanlarda fikir önderi olmayı başarmış camiamızın ve özellikle spor medyamızın aynı bilinç ve duyarlılıkla hareket etmesini önemle rica ederim."
    
     Muhabir: Ercan Çakar / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:16

İLGİLİ HABERLER