Spor
  • 30.4.2013 10:34

Aysal'dan transfer müjdesi!..

Galatasaray’ın talihini değiştiren Ünal Aysal, 2. Rönesans’a hazırlanıyor. 

Mayıs 2011 sonrası sarı-kırmızılı kulüpte birçok yeniliğin altına imza atan başkan, taraftara müjdeyi verdi: Bu yaz 3-4 transfer yaparak Real ve Barça seviyesinde bir takım yaratacağız.

Tarih 27 Mart 2011’i gösterdiğinde durum Galatasaray açısından hiç de iç açıcı değildi. Adnan Polat yönetimi mali konuda ibra edilmeyince sarı-kırmızılı kulüp, tarihinde görmediği bir kaosun içinde kendini buldu. Keza futbol takımı da sezonu hiç de alışık olmadığı bir yerde, 8. sırada tamamladı. İsmi yıllardır camianın içinde zikredilen biri vardı: Ünal Aysal… 14 Mayıs 2011’de tarih ve talih, tersine döndü. Aysal rekor oyla Galatasaray’ın 34. başkanı oldu.

ÇITAYI YUKARIYA TAŞIDI

Camianın gönlündeki teknik adamı göreve getirerek devrimin ilk hamlesini yaptı. Yıldızlar birer birer sarı-kırmızılı renklere imza atmaya başladı. Belki Forlan ve Reyes transferi gerçekleşmedi ama iki sezon içinde Elmander, Selçuk İnan, Tomas Ujfalusi, Fernando Muslera, Felipe Melo, Hamit Altıntop, Emmanuel Eboue, Albert Riera, Burak Yılmaz, Wesley Sneijder ve Drogba gibi isimler birer birer ‘Aslan’ oldu.

Aysal’ın, Terim öncülüğünde oluşturduğu o takım şimdi ikinci şampiyonluk için gün sayıyor. Ama Aysal geride kalanlarla tatmin olmak yerine çıtayı daha da yukarılara taşımak istiyor.

İŞTE G.SARAY BAŞKANI’NIN HEDEFLERİ:

‘EKONOMİK HAMLELER YAPACAĞIZ’


Yönetim ve taraftarın elele vermesiyle maddi ve manevi zorlukların aşılacağına inanan Aysal, ekonomik hamlelerle Galatasaray’ı daha da zirvelere taşımanın hesaplarını yapıyor: Göreve geldiğimiz günlerdeki sıkıntıları geride bıraktık. Modern kulüp yönetimi ve kurumsallaşmaya yönelik çok önemli hamleler yapacağız. Hisseler konusunda hem yatırımcıya hem kulübe kâr sağlayacağız. Ürün satışı, henüz proje halindeki reklam anlaşmalarıyla ekonomik hamlelerimize hız vereceğiz. Bunun için de Sivas maçın sonrasında yönetim kurulu üyeleriyle yapacağımız toplantıyı bekliyoruz.

‘AVRUPAİ SEVİYE YAKALAYACAĞIZ’

G.Saray Başkanı, ligi 8. sırada tamamlayan bir ekibi devralarak Avrupa’nın bir numaralı kupasında çeyrek final oynayan bir takım yarattı. Ancak Aysal bu duruma sevinmek yerine, Ali Sami Yen’in düsturuyla hareket etmeyi tercih ediyor: Şampiyonlar Ligi’nde R.Madrid ve Barcelona ile kafa kafaya oynayabilecek hatta onları üst turlarda eleyebilecek bir takım oluşturmak istiyorum.

‘3 YA DA 4 TRANSFER YOLDA’

Ünal Aysal ve ekibinin yakın gelecek için tasarladıkları projeler için öncelikli hamleler futbol takımını yeni transferlerle güçlendirmek: Gelecek yıllar için altyapıya güveniyorum. Ancak bunun için biraz zamana ihtiyacımız var. Bu süreci dünyanın sayılı yıldızlarını kadromuza katarak geçiştireceğiz. 3-4 yıldız transferiyle istediğimiz seviyiye gelebileceğimizi düşünüyorum. 7.5 milyon euroya Sneijder’i getirdik. Bu rakamlara Türkiye’de oynayacak oyuncular bulacağız.

YAPTIKLARI TEMİNATI!

G.Saray ile 2011 Mayıs ayından itibaren resmi birliktelik yaşayan Ünal Aysal kulüpte birçok yeniliğe imza attı. Drogba, Sneijder, Hamit, Ujfalusi, Burak, Selçuk gibi önemli transfer hamleleriyle konuşulan Ünal Aysal, amatör şubelerde de Galatasaray’ı coşturdu. Aysal dönemindeki Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Euroleague Top 16’da mücadele ederken bu sezon da 16 kez arka arkaya kazanarak ligi domine etti. Kadın takımı ise iki sezondur Türkiye Kupası’nın tek sahibi. Voleybolda sarı-kırmızılı kulübün CEV Cup’ta ev sahibi olmasını sağlayan Aysal’la birlikte Galatasaray’ın futboldaki derbilerde makus talihi döndü.

Egehan ŞENGÜL/AMK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER