Ekonomi
  • 4.4.2020 13:07

Ayvalık Sarımsaklı Plajı nasıldır sorusuna yanıt

Adını bölgede inşa edilen kilise, ev ve diğer mimari yapılarda kullanılan sarı renge kaçan taşlardan alan Sarımsaklı, Ayvalık bölgesinin son dönemlerde en çok ziyaret alan plajlarından birisine de ev sahipliği yapmaktadır.

Doğal güzellikleri, uygun fiyatlı konaklama imkanları sağlaması ve eşsiz lezzetleri itibariyle günden güne daha fazla tatilci tarafından tercih edilen Sarımsaklı, yakınındaki diğer plajlarla birlikte toplamda 22 plajdan oluşan harika bir sahil bölgesidir.

1 - Dünya Sağlık Örgütü Onaylıyor: Dünyanın En İyi Kumu

Gizemli bir tarihi olan ve özellikle plajlarının kalitesi nedeniyle dünya gündeminde de kendisine yer edinmeyi başarmış bir bölge olarak öne çıkan Sarımsaklı Plajı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın en temiz 2’nci plajı seçilmiştir. Ayrıca kumunda insan sağlığına yararlı radyasyon etkileşimleri olduğu ve bu özelliği itibariyle de dünyanın en iyi kumu olarak belirlenmiştir.

2 - Sarımsaklı Plajında Rüzgar Batıdan Eser

Sarımsaklı plajı olarak anılan ve bilinen 7 kilometre uzunluk, 100 metre genişliğe sahip olan plaj tertemiz bir deniz ve kum plajdan oluşmaktadır. Tamamen halka açık ve ücretsiz şekilde kullanılabilen Sarımsaklı plajı öğlen vakitlerinde batı bölgelerinden esen rüzgarın sayesinde tatilcilerin sıcaktan bunalmasının önüne geçer ve harika bir deniz keyfi yapılmasını mümkün kılar.

3 - Şezlongunuzdan Balıkları İzleyebilirsiniz

Sarımsaklı plajının en sevilen özelliklerinden birisi de pırıl pırıl denizidir. Sakin bir akşamüstü şezlongunuzda uzanırken denizdeki balıkları hiçbir zahmete katlanmadan rahatlıkla görebilirsiniz. Kendi şemsiyenizi getirmediyseniz kumsaldaki işletmeler çok uygun fiyatlarla şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti vermektedir.

4 - Sarımsaklı Plajının Kumsalı Alabildiğine Uzanan Tuz Taneleri Gibidir

Ayvalık ilçesine bağlı Sarımsaklı plajıyla yani kumsalıyla ünlü bir tatil beldesidir. Bu ününün hakkını verir nitelikte 7 kilometre boyunca tuz tanesi inceliğinde kuma sahip olan Sarımsaklı sahili düzenli olarak temizlenmektedir. Sarımsaklı sahilinde gerekli izin ve belgeleri almış Ayvalık Sarımsaklı otelleri, kamp alanları ve turistik işletmeler de bulunmaktadır.

5 - Bölgenin En İyisi Sarımsaklı Halk Plajı

Ayvalık bölgesinde denize girilebilecek en iyi yerin neresi olduğunu sorduğumuzda aldığımız cevap bellidir: ‘Sarımsaklı halk plajı’. Sarımsaklı halk plajı muhtemelen uzun süredir gördüğünüz ve gelecek zamanda da görebileceğiniz en büyük plajlardan birisidir, ayrıca Türkiye’nin en eski halk plajlarından birisi olması itibariyle de oldukça önemli bir yere sahiptir. Tamamen ücretsiz olarak halkın hizmetine açık olan plaj, her yıl binlerce kişiyi ağırlamakta ve güzel anılara tanıklık etmektedir.

6 - Badavut Plajının Serin Suları Ailelerin Bir Numarası

Sarımsaklı plajının devamı niteliğindeki Badavut da turkuaz rengi denizi ve nispeten daha sakin plajıyla son dönemlerin en çok tercih edilen bölgelerindendir. Bolca aile işletmesine ev sahipliği yapan Badavut plajı özellikle aileler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Bunun nedeni hem işletmelerin nispeten daha uygun fiyatlarla hizmet veriyor olması, hem de denizinin sığ olması itibariyle çocuklu aileler için daha güvenli bir seçim olmasıdır.

7 - Hülya Avşar Plajını Duymuş Muydunuz?

Bölgenin yerlileri ve Sarımsaklı’ya uzun süredir gidenlerin mutlaka bildiği bir yer vardır; Hülya Avşar Bulvarı. 2 kilometre uzunluğundaki bu yer her ne kadar şimdi isim değiştirmiş ve Sarımsaklı Bulvarı olarak adlandırılmış olsa da Hülya Avşar’ın gençlik yıllarında poz verdiği plaj olarak dillendirilmektedir.

Ayrıca Balıkesir doğumlu Hülya Avşar’ın çok uzun süredir tatil tercihini Sarımsaklı’dan yana yaptığını ve hatta bölgede bir yazlığı olduğunu da söylemekte yarar var.

8 - İlk Defa Kum Adası Görecek Olabilirsiniz

Sarımsaklı plajının devamında Altınova adında az bilinen bir tatil beldesi daha vardır. Ayvalık Altınova olarak anılan bölgenin en ilginç özelliği ise sahil şeridinin 300 metre kadar açığında bulunan kum adasıdır. Tamamen kumdan oluşan bu ada oldukça ilgi çekici bir manzaraya sahiptir.

Sarımsaklı plajı Türkiye’nin en berrak ve güzel denizine sahip bölgelerden birisidir. Kuzey Ege bölgesinin genelinde olduğu gibi yılın çok büyük bir döneminde serin olan suyu Eylül aylarına doğru biraz daha sıcak oluyor. Bu kapsamda tatilciler denizini ne kadar sıcak istediğini seçme özgürlüğüne de sahip.

9 - Sarımsaklı’da Gerçek Zeytinyağı ile Tanışın

Sarımsaklı bölgesi hem İstanbul’a ve İzmir’e yakın olması hem de şehir hayatından bunalanların kısa süre içerisinde konsantre bir tatil yapması için mükemmel bir yerdir. Kısa süreli tatil için bölgeye gidenler bir günlük deniz sefasının ardından taze yumurta, köy peyniri, kekikle lezzetlendirilmiş saf zeytinyağı ile kahvaltı yapabilir. Bölgeye tatile gelen ve yerel işletmelerde saf zeytinyağı ve kekikle kahvaltı yapan kişilerin de onaylayacağı üzere zeytinyağını hiç böyle yemediniz.

10 - Sarımsaklı Konaklamak için Mükemmel Bir Yer

Sarımsaklı bölgesi uygun fiyatlı otelleri ile her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih edilmekte. Bölgedeki oteller, pansiyonlar ve diğer konaklama tesisleri genel itibariyle aile işletmeleri olması nedeniyle çok uygun fiyatlarla tatil yapmak mümkün oluyor.

Tatile gereğinden fazla para vermek istemeyenler ise Balnet ile otele doğrudan rezervasyon yaparak kalacağı odaya diğer yerlerden çok daha az para ödeyerek rezervasyon yapma imkanına sahip oluyor. Bölgedeki tesislerin fiyatlarına göz atmak isterseniz sarımsaklı otelleri sayfamızı ziyaret edin, konaklamayı düşündüğünüz tarihleri seçin ve fiyatları karşılaştırın.

Güncellenme Tarihi : 5.4.2020 17:07

İLGİLİ HABERLER