Gündem
  • 14.7.2020 13:13

Azerbaycan Ermeni askerlerini böyle vurdu!.. En az 20 Ermeni askeri öldü

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmada Azerbaycan ordusundan en az 4 asker şehit oldu, 4 askerde yaralandı..Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan ordusunun sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları ile saldırıda bulunduğunu açıkladı.

Azerbaycan ordusunun karşılık verdiğini belirten Savunma Bakanlığı, Ermenistan askerlerinin kayıp vererek geri çekildiğini, çatışmada Azerbaycan ordusundan 4 askerin şehit 4 askerin de yaralandığı bildirildi.Şehitlar arasında bir general ve bir albay olduğu bildirildi.
Ermenistan Başbakanı Peşinyan kabine toplantısında 'Azerbaycan'ın provakosyanlarının' karşılıksız kalmayacağını söyledi. Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan da Bakü'nün eylemlerine cevap verileceğini açıkladı. Sivilleri hedef almadıkların belirten Bakan Tonoyan, Azerbaycan ordusuna ait altıyapı ve tesislerin hedef alındığını belirtti.

Azerbaycan'ın karşılık vermesi üzerine 20 civarında Ermeni askeri öldürüldü.

Türkiye'den tepki

Dışişleri Bakanlığından, Ermenistan'ın, Azerbaycan’a yönelik saldırısına tepki gösterilerek, "Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Azerbaycanlı şehitler için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

EN AZ 20 ERMENİSTAN ASKERİ ÖLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, öğleden sonra Ermenistan ordusuna ait mevzilerin, askeri radar istasyonunun, araç deposu, tank ve zırhlı araçların vurulduğu bildirildi.

Açıklamada, saldırı sonucu Ermenistan ordusundan 20'den fazla personelin öldürüldüğü belirtildi.

Bakanlık, Ermenistan ordusuna ait mevzilerin vurulma anının havadan çekilen görüntülerini de kamuoyu ile paylaştı.Bakanlığın açıklamasında, Ermenistan’ın saldırganlığını örtme çabasının uluslararası camia tarafından da hiçbir şekilde kabul görmemesinin temenni edildiği belirtilerek Türkiye, toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkanlarıyla Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edecektir." denildi.

Güncellenme Tarihi : 14.7.2020 13:22

İLGİLİ HABERLER