Gündem
  • 8.11.2020 12:22

Azerbaycan Ermenilerin karabağ'daki kalbi Şuşa'yı ele geçirdi!.. Aliyev böyle duyurdu

Karabağ'ın en önemli şehri Şuşa idi.. Ermeniler burayı kaybetmemek için yoğun yığınak yapıyordu. Şuşa karabağ'daki diğer şehirlerin de ihmal noktasıydı. bu kritik şehir az önce işgalden kurtarıldı.

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev canlı yayında yaptığı son dakika açıklamasında ‘28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak. Zafer yürüyüşümüz devam ediyor. Ermenistan yönetimini taleplerime yanıt vermezse sonuna kadar gideceğiz. Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmadı, şehitlerimizin intikamı alındı. İntikamımızı savaş meydanında aldık' dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'nın işgalden kurtarıldığını duyurdu. Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında 28 yıldır işgal altında bulunan Şuşa'nın kurtarıldığı müjdesini verdi.    

Önce merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ziyaret eden İlham Aliyev, mezara çelenk bıraktı. Burada Azerbaycan Milli Marşı seslendirildi, Aliyev saygı duruşunda bulundu. Askeri üniforma giyen Aliyev'e eşi Mihriban Aliyeva da eşlik etti.    

Aliyev daha sonra 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Bakü Şehitler Hıyabanını ziyaret etti. Ebedi Ateş Anıtına çelenk bırakan Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasını burada gerçekleştirdi.    

İlham Aliyev, Azerbaycan askerlerinin Şuşa kentini kurtardığını bildirerek halkı kutladı. Bu günün Azerbaycan tarihinde önemli bir gün olarak kalacağını vurgulayan Aliyev, "Şuşa'nın Azerbaycan tarihinde özel yeri var. Şuşa sadece Azerbaycan'ın değil tüm Kafkasya'nın incisidir. 28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak." dedi.    

Şuşa, Ermenistan tarafından 8 Mayıs 1992'de işgal edilmişti.    

ALİYEV BÖYLE DUYURDU

8 Kasım'da cephede son durum

7 Kasım gündüz ve 8 Kasım gecesi Ermeni silahlı kuvvetleri Azerbaycan Ordusu birliklerinin mevzilerine ve cephenin çeşitli yönlerindeki insan yerleşimlerimize farklı hafif silahlar, havan topları ve havan topları ile ateş açtı.

Çatışmalar, özellikle cephenin Ağdere, Ağdam, Hocavend ve Gubadlı yönlerinde değişen yoğunlukta devam etti. Gün boyunca, düşman cephenin ana yönlerine ciddi şekilde vuruldu. Cephenin bazı bölgelerinde düşman geri çekilmek zorunda kaldı, personel ve askeri araçlardan kayıplar verildi.

Cephede direnemeyen düşman, çıkış yolu olarak barışçıl nüfusa ve sivil altyapıya ateş etmeyi bulur. Geçen gün Tatar, Berda, Ağdam, Ağcabedi ve Gubadlı bölgelerine bağlı köylerin Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından topçu bombardımanı sonucu bazı siviller öldürüldü ve yaralandı, sivil altyapı hasar gördü. Azerbaycan Ordusu'nun yaptığı misilleme eylemleri sadece meşru askeri hedeflere yönelikti.

Gün içerisinde çok sayıda düşman askeri, 4 - T-72 tank, 2 - D-20 obüs ve çok sayıda mühimmat dolu askeri kamyon imha edildi ve enkaza uğradı.

Şu anda savaş operasyonları devam ediyor. Operasyonel durum birliklerimizin kontrolü altında.

Güncellenme Tarihi : 8.11.2020 13:51

İLGİLİ HABERLER