Gündem
  • 28.9.2020 12:07

Azerbaycan Ermenistan'ı Türk SİHA'larıyla patlattı

"Türk üretimi silahlı insansız hava araçları Suriye ve Libya'da başarı gösterdi. Azerbaycan'ın Türkiye'den bu araçlardan alma niyeti var mı?" sorusunu Zakir Hasanov, "Bu yönde çalışmalar devam ediyor. Artık sonuç da var." şeklinde yanıtladı.
İşte o sonuçlar sahada da kendini gösterdi. Azerbaycan Türkiye'den aldığı SİHA'lar ile Ermenistan'a karşı büyük üstünlük sağladı. Bu sayede bugüne kadar görülmedik zayiat verdirdi.

Sonuçları ağır oldu: Kardeş Azerbaycan ordusu Ermeni güçlerini SİHA'larla vuruyor

28 yıldır işgal ettiği Azerbaycan toprağı Karabağ’a tamamen yerleşmek için provokasyona başvuran Ermenistan dün sabah askeri mevziler ve sivillerin yaşadığı köyleri bombaladı. Ermeni güçlerine anında karşılık veren Azerbaycan ordusu komuta merkezleri, hava savunma merkezlerini SİHA’larla vurdu. Harekatta çok önemli bir gelişme de oldu ve 6 köy işgalden kurtarıldı.

Ermenistan ordusu dün sabah saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyona kalkıştı. Azerbaycan sivil yerleşim birimleri hedef alındı, cephe hattında çatışmalar başladı. Azerbaycan mevzileri ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açıldı. Terter’in Gapanlı, Ağdam’ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli’nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl’ın Çocuk Mercanlı köylerinde yoğun bombardıman yaşandı. Naftalan ilçesine bağlı Kaşaltı köyünde tamamı aynı aileden 5 sivil hayatını kaybetti, 19 sivil de yaralandı. Bölgede altyapı da ciddi hasar gördü.

Ermenistan üstünde uçan İHA'ların Bayraktar TB2 olduğu iddiası

Murovdağ’da hakimiyet: Azerbaycan o bölgeye Ermenileri yaklaştırmayacak

Harekatın en stratejik aşaması, Karabağ’a hakim noktada olan Murovdağ’da kontrolün sağlanması oldu. Azerbaycan ordusu, dün öğle saatlerinde kontrol altına alınan Ağdere ve Murovdağ yönünde bazı stratejik yüksekliklerde konuşlanmaya başladı.

Harekatın seyrini değiştirecek stratejik bir nokta olan Murovdağ bölgesi, Karabağ’ın kuzeydoğusunda bulunuyor. Bu konumuyla da başta Ermenistan saldırıları altındaki Terter ve Ağdam bölgesi olmak üzere Karabağ’ın tamamına hakim bir noktada bulunuyor. Murovdağ bölgesi aynı zamanda Gence ve Tovuz istikametine de hakim. Azerbaycan ordusu, Murovdağ’da konuşlanmasıyla birlikte büyük bir üstünlük sağlayacak. Bölgedeki hakim konumuyla gözetlemeye çok elverişli bir nokta olarak öne çıkan Murovdağ, Ermenistan ordusunun yaklaşma istikametlerini, cepheye gelecek Ermeni birliklerin takviyelerini kontrol ediyor. Bu bölgedeki üslenmeyle Azerbaycan, Ermenileri bölgeye yaklaştırmayacak.

Güncellenme Tarihi : 28.9.2020 12:12

İLGİLİ HABERLER