Dünya
  • 25.10.2020 10:34

Azerbaycan, Ermenistan'ın rezilliğini ortaya çıkardı

Azerbaycan, işgalci Ermenistan'ın 15 yaşından küçük çocuk askerleri cepheye sürdüğünü açıkladı.

Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmaya yönelik başlattığı operasyonlar devam ederken, Ermenistan bir skandala daha imza attı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev sosyal medya hesabı üzerinden, Ermenistan’ın Azerbaycan ordusuna karşı savaşta çocuk askerler kullandığını gösteren bir görüntü paylaştı.

Haciyev, “Bu görüntü Ermenistan’ın çocuk askerleri kullandığını gösteriyor. Araştırılması gerekiyor. 15 yaşın altındaki çocukları askere almak ve kullanmak uluslararası insan hakları suçudur ve yasaklanmıştır. Bu bir savaş suçu olarak tanımlanmaktadır” dedi.

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmaya yönelik başlattığı operasyonlarına devam ediyor.

Hain saldırılarıyla masum sivilleri hedef alan Ermenistan ise skandal bir tutum sergiliyor.

ÇOCUKLARI CEPHEYE SÜRDÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, sosyal medya üzerinden, Ermenistan’ın Azerbaycan ordusuna karşı çocuk askerler kullandığını gösteren bir video paylaştı.

"İNSAN HAKLARI VE SAVAŞ SUÇU"

Haciyev, “Bu görüntü Ermenistan'ın çocuk askerleri kullandığını gösteriyor. Araştırılması gerekiyor. 15 yaşın altındaki çocukları askere almak ve kullanmak uluslararası insan hakları suçudur ve yasaklanmıştır. Bu savaş suçu olarak tanımlanmaktadır” dedi.

 

Ermenistan ordusu çocuk askerleri kullanıyor #1

 

 

Ermenistan ordusu çocuk askerleri kullanıyor #2

 

 

Ermenistan ordusu çocuk askerleri kullanıyor #3

 

 

Güncellenme Tarihi : 25.10.2020 09:57

İLGİLİ HABERLER