Gündem
  • 22.10.2020 23:14

Azerbaycan Karabağ’da altın madenlerini ele geçirdi

Azerbaycan Karabağ’daki altın madenlerinin bulunduğu Zengilan bölgesini tamamen ele geçirdi. Burası Karabağ’ın en zengin maden yataklarının bilindiği bölge.

Azerbaycan: Zengilan'ı ele geçirdik, Ermenistan: Yoğun çatışmalar yaşanıyor  | Agos

Kelbecer-Laçin ekonomik bölgesinin bir parçası olan Zengilan ilçesi, ekonomik ve coğrafi açıdan muazzam bir potansiyele sahip. Kelbecer-Laçin ekonomik bölgesi, maden yataklarının hacmi bakımından da bölgenin en önemli yeri durumunda.

Harita - Zengilan (Zangilan) - MAP[N]ALL.COM

Resmi tahminlere göre;  bölgede altın, gümüş, bakır, demir, çinko, granit cevherleri, değerli taş yatakları, ateşe dayanıklı kil ve diğer mineraller de dahil olmak üzere 155 farklı tipte maden yatağı bulunmaktadır.
Bu kritik yer Ermenilerin elinden alınarak özgürleşti.

Zengilan rayonu - Home | Facebook

Azerbaycan Ekonomi Daire başkanı, "İki ülke ile bitişik koridorlara sahip olan Zangilan bölgesi, dış ticaret için eşsiz fırsatlara sahip. Ayrıca Kelbecer-Laçin ekonomik bölgesinde Kelbecer'den sonra ikinci en büyük yatak olan önemli Vejnali yatağı bulunmaktadır. Altın rezervlerinin 6,5 ton, bakır rezervlerinin - 3,000 ton olduğu tahmin ediliyor ”dedi.

Zengilan rayonu - Home | Facebook

Hacizade; “Ayrıca cephe taşı üretimine uygun 6,618 metreküp rezervi olan Okhchuchai mermer kireçtaşı yatağı, 129 milyon ton kanıtlanmış rezervi olan Zangilan kireçtaşı yatağı (Dashbashi-Asgurum), kırma taş üretimine uygun Zangilan kireçtaşı yatağı bulunmaktadır. 6.024 ton rezervli kireçtaşı, 28.943 metreküp rezervli Bartaz-I ve Bartaz-II porfir yatakları, 1.102 metreküp rezervli tuğla ve kiremit üretimine uygun Zangilan kil yatağı, karışık kum ve çakıl yatakları Zangilan ilçesinde 17.367 metreküp rezervi var ”dedi.

ŞEHİDLER ÖLMEZ, VETEN BÖLÜNMEZ!!!: QARABAĞDAN ŞEKİLLER

Hacizade, "Ermeni işgalciler tarafından yasadışı olarak kullanılan bu yataklar, ülkeyi kaliteli maden kaynakları" ihracatçısı "haline getirdiğini anlatarak;  "Ermenistan'ın dış ticareti incelendiğinde, ihracatta baskın yerin maden kaynaklarına ait olduğu anlaşılıyor." Şeklinde konuştu.

Zengilan işgalinin 19. yıldönümü

Daire başkanı, "Kelbecer ve Zangilan ilçelerinde bulunan maden kaynaklarını zimmetine geçiren bu ülke, bunları çıkarıyor ve Ermeni kökenli Avrupa ülkelerine ve Rusya'ya ihraç ediyor. Elbette Ermenistan ekonomik suçlar işliyordu, çıkarılan maden kaynaklarının kökenini tahrif ediyordu ve bunları Avrupa ülkelerine satıyordu çünkü AB mevzuatında menşe ülkenin kasıtlı olarak yanlış gösterilmesi ekonomik suç olarak görülüyor bu davalar bulunur, ticari yaptırımlar uygulanır. "bilgisi verdi.

Hacizade, “Bütün bunları bilen Ermenistan, malların kökenini tahrif etti ve bu bölgeleri Ermenistan'a ait olanlar olarak sundu” dedi. "Bu yatakların geliştirilmesinde yer alan düzinelerce şirketin çoğu yurtdışından Ermeni diasporası tarafından yönetiliyor."

Bölüm başkanı, "Zangilan bölgesi aynı zamanda büyük turizm potansiyelinin açık bir örneği coğrafi çeşitliliğidir. Avrupa'da benzeri bulunmayan doğu çınar ağaçları, ceviz ve diğer değerli ağaçlar bu bölgede yetişiyor. 500 yaşında ve 12 kilometre uzunluğundaki çınar ormanı, Başıçay Rezervi kapsamındadır. Burasının dünyade bir eşi ve benzeri yok " dedi.

Azerbaycan Ordusu : Zengilan Ermenistan İşgalinden Kurtarıldı! | Flyrops

Hajizade, "Bu rezerv, 1974 yılında Basitchay geçidindeki işgal altındaki Zangilan bölgesinde Azerbaycan'ın güneybatı bölgesinde oluşturuldu" dedi. “Rezerv alanı 107 hektardır. Rezervde büyüyen doğuya özgü çınar ağacı, IUCN Kırmızı Listesi'ne dahil edilmiştir. "

Hacizade, "Maalesef Ermeni işgalciler tarafından kesilen ve hafif sanayide ve diğer ticari amaçlarla kullanılan ağaçlar da ekonomik suç mağduru." Dedi.

Secret Gold Mine | Gold mining, Gold prospecting, Natural gold

Hajizade, "Ekonominin itici gücü olarak inşaat sektörünün rolü göz önüne alındığında, Zangilan ilçesinin doğal kaynakları iç talebin karşılanmasında önemli bir rol oynayacaktır" dedi.

Bölüm başkanı, "Ayrıca, maden kaynaklarının ihracatı son zamanlarda petrol dışı sektörde lider bir konuma geldi" dedi. "Bu nedenle, devlete ait altın ihracat şirketinin aylık ortalama ihracatı 10-18 milyon dolar arasında değişiyor."

Hajizade, "Azerbaycan, Zangilan ilçesinde rezervi 6,5 ton endüstriyel altın ve 3 bin ton bakır olan Vejnali sahasının gelişmesi nedeniyle maden kaynaklarının ihracatını artırmaya devam edecek." Dedi.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 23.10.2020 12:14

İLGİLİ HABERLER