Dünya
  • 30.11.2021 18:56

Azerbaycan'da askeri helikopter düştü

Sabah saatlerinde askeri helikopter kazası meydana geldi. Bakü'den yapılan açıklamada 14 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı belirtildi.

Azerbaycan'da tatbikat sırasında kaza yaşandı.

Ülkenin Devlet Sınır Hizmeti kurumuna ait askeri helikopter düştü.

TATBİKAT SIRASINDA KAZA

Kurumdan yapılan açıklamada, "Bugün saat 10.40 sularında Devlet Sınır Hizmeti'ne ait askeri helikopter, eğitim uçuşları sırasında Hızı Rayonu'nda düştü." denildi.

Kazanın, Karaheybet hava eğitim alanında meydana geldiği aktarıldı.

14 ASKER ŞEHİT OLDU

Devlet Sınır Hizmeti Başkan Yardımcısı İlham Mehdiyev, 14 Azerbaycan askerinin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı bilgisini paylaştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yetkililerin, kazanın yaşandığı bölgeye ulaştığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

 

Azerbaycan da askeri tatbikatta helikopter düştü #1

 

TÜRKİYE'DEN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'da Karaheybet hava eğitim alanında düşen askeri helikopterde şehit olanlar için taziye mesajı yayınladı.

Yazılı açıklamada, Karaheybet poligonunda talim uçuşu yapan bir askeri helikopterin düştüğünün, kazada şehit ve yaralıların bulunduğunun derin üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi. Açıklamada, şehitlere rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunuldu.

AKAR'DAN MEVKİDAŞINA TELEFON

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan'da helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olanlar için Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Devlet Sınır Hizmetleri Başkanı Orgeneral Elçin Guliyev'e taziye dileklerini iletti.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Hasanov ve Devlet Sınır Hizmetleri Başkanı Orgeneral Guliyev ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Bakan Akar, Karaheybetli'de düşen Devlet Sınır Hizmeti'ne ait helikopterde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti. Akar, dost ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı ve şehitlerin ailelerine sabır dileğinde bulundu.

 

Azerbaycan da askeri tatbikatta helikopter düştü #2

 

 

Güncellenme Tarihi : 30.11.2021 19:04

İLGİLİ HABERLER