Dünya
  • 7.10.2019 15:45

Azerbaycan'da hoparlörden ezan okunması yasaklandı

Ülkesinin büyük çoğunluğu Müslüman olan Azerbaycan'da ilginç bir karara imza atıldı. Ülkede bazı vatandaşların şikayeti üzerine ezanın artık hoparlörlerden okunması yasaklandı.

Azerbaycan ilginç bir karara imza attı. Büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkede ezanın hoparlörlerden okunmaması yönünde karar alındı. İmam ve müezzinlerin artık ezanı çıplak sesle okuyacağı belirtildi.

 Diyanet İşleri Başkanlığı seviyesindeki kurumundan açıklama geldi.

"Şikayetler üzerine yasakladık"

Türkiye'deki Diyanet İşleri Başkanlığı'na denk sayılabilecek bir kurum olan Kafkas Müslüman İdaresi tarafından yapılan açıklamada kararın halktan gelen şikayet üzerine alındığı ve bu durumun ezanın yasaklanması anlamına gelmediği belirtildi. Açıklamada, "Sadece hoparlörü kaldırdık. Müezzinler, geçmiş yıllarda olduğu gibi minareden çıplak sesle ezan okumaya başladı." ifadelerine yer verildi.

İmam yasağı savundu

Öte yandan protestonun yapıldığı Sultanali Camii İmamı İbrahim Yarıyev ise kararı, Azerbaycan'ın Suudi Arabistan veya İran gibi din devleti olmaması ile savundu. Yarıyev, "Demokratik bir devletiz. Rahatsız edilmemek isteyenlerin haklarına saygı göstermemiz lazım." dedi.

Güncellenme Tarihi : 9.4.2020 10:39

İLGİLİ HABERLER