Gündem
  • 28.11.2020 10:44

Azerbaycan'ın efsane ismi Ebulfez Elçibey bugünleri 30 sene önce anlatmış

Azerbaycan'ın 30 yıldır kanayan yarası olan Karabağ, Türk SİHA'larının desteğiyle topu topu 44 günde kurtarıldı.
Azerbaycan'ın efsane cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey 90'lı yıllarda yaptığı konuşmasında aslında bugünlerde olup bitecekleri anlatmış. Elçibey, 'Türkiye güçlendiği Azerbay'da güçlenir. Türkiye'nin güçlenmesi Azerbaycan'ın geleceğini değiştirir" demişti.
Elçibey'in dediği oldu. Türkiye güçlendi. Güçlü Türkiye Ermenilerin başına demir yumruk gibi indi ve işgal ettikleri topraklardan it gibi kaçıp buraları Azerbaycan'a teslim etti.

Atatürk'ün askeri Ebulfez Elçibey anılıyor

30 yıl önce adeta bugünleri tarif etti: Türkiye'nin güçlenmesi Azerbaycan'ın geleceğini değiştirecek

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey 90'lı yıllarda yaptığı bir konuşmada adeta bugünleri tarif etmişti. Elçibey yaptığı konuşmada "İleride Türkiye'nin güçlenmesi bizim geleceğimizde değişikliğe neden olacak" ifadelerini kullanmıştı. Ermenistan karşısında Türk savunma sanayi ürünleri ile zafer elde eden Azerbaycan yıllardır işgal altında olan topraklarını Ermenistan'dan geri aldı.

Ebulfez Elçibey ölümünün 19. yıl dönümünde anılıyor! Ebulfez Elçibey  kimdir? - Dünya Haberleri

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalardan Azerbaycan zaferle çıktı. Dağlık Karabağ Anlaşması ile Ermenistan yıllardır işgal altında tuttuğu topraklardan çekilmeye başladı. Tüm dünya zaferin ardından Türkiye'nin Güney Kafkasya'da artan etkinliğini konuştu. Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey 90'lı yıllarda bugünleri tarif etmişti.

Bozkurt ve Rahmetli Elçibey - Ters Köşe- #MaskeTak - Boyabat Gazetesi

30 yıl önce adeta bugünleri tarif etti: Türkiye'nin güçlenmesi Azerbaycan'ın geleceğini değiştirecek

Ermenistan karşısında Türk savunma sanayi ürünleri ile zafer elde eden Azerbaycan yıllardır işgal altında olan topraklarını Ermenistan'dan geri aldı. Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey 30 yıl önce yaptığı konuşmada adeta bugünleri görmüş gibi konuşmuştu. Elçibey 90'lı yıllarda yaptığı bir konuşmada 'İleride Türkiye'nin güçlenmesi bizim geleceğimizde değişikliğe neden olacak' ifadelerini kullanmıştı.
Ermenistan ordusuna karşı Türk yapımı İHA ve SİHAları kullanan Azerbaycan ordusu çatışmalar sonucu ezici bir üstünlük elde etti.

Ergül kılıc on Twitter: "Hayatlarını türk milletine ve türklüğe adamış iki  bilge lider Başbuğ Alparslan Türkeş Ebulfez Elçibey ruhları şad mekanları  cennet olsun… https://t.co/ZBHz3Td5xU"

Güncellenme Tarihi : 28.11.2020 10:57

İLGİLİ HABERLER