Aziz Sancar: Karabağ Zaferi en büyük zaferlerden biri

2 dk okuma
Aziz Sancar: Karabağ Zaferi en büyük zaferlerden biri

Hızlı Özet

Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar, Azerbaycan'da Ermenistan'a karşı verilen mücadelenin ardından kurtarılan Karabağ hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.






Nobel ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar, Karabağ Zaferi'nin Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Türk dünyasının en büyük zaferi olduğunu söyledi.



Prof. Dr. Aziz Sancar, kardeş ülke Azerbaycan'a ziyarette bulundu.



Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar, Azerbaycan'da Ermenistan'a karşı verilen mücadelenin ardından kurtarılan Karabağ hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.



Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi (UNEC) tarafından düzenlenen Ekonomi Forumu'na (UEF Bakü 2021) katılan Sancar, Bakü'de Karabağ Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı kadar değerli gördüğünü açıkladı.



"ŞÜKÜR NAMAZI İÇİN SÖZ VERMİŞTİM"



"Karabağ zaferi, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Türk dünyasının en büyük zaferidir." diyen ve Azerbaycan temasları kapsamında Fuzuli ve Şuşa'yı ziyaret ettiğini hatırlatan Sancar, "Şuşa kurtulursa oraya gidip iki rekat şükür namaz kılacağıma söz vermiştim. Ondan sonra ölürsem gözüm arkada kalmayacaktı. Allah'a şükür bunu yapabildim." diye konuştu.





 



Aziz Sancar: Karabağ Zaferi, Türk dünyasının en büyük zaferlerinden #1


 



"SAVAŞ MEYDANINDA KAZANDIĞINIZI, BARIŞ MASASINDA KAYBETMEYİN"



Sancar, "Savaş meydanında kazandığınızı barış masasında kaybetmeyin. Osmanlı'nın gerileme döneminde bu büyük sorun olmuştur. Bunu hep göz önünde tutmak lazımdır. Bilim ve teknolojide kuvvetli olmak. Türkiye, Azerbaycan ve Türk dünyası bilim ve teknolojide ileride olursa biz ne sahada ne masada savaş kaybederiz." ifadelerini kullandı.



 



Aziz Sancar: Karabağ Zaferi, Türk dünyasının en büyük zaferlerinden #2


 



"TAM BAĞIMSIZLIK İÇİN BİLİME YATIRIM YAPMALIYIZ"



Son 5 yıldır Türk dünyasını ziyaret ettiğini ve yöneticilere temel bilimlere yatırım yapmalarını tavsiye ettiğini söyleyen bildiren Sancar, şöyle devam etti:



"Tam bağımsızlık ve hakkımızı koruyabilecek seviyeye ulaşmayı istiyorsak temel bilime yatırım yapmalıyız. Ben bir Türk milliyetçisiyim. Türk milliyetçiliğinin bir yönü de bilimde kuvvetli olmaktır. Bilimde kuvvetli olmazsan dış güçlerin yaptıklarına karşı koyamazsın. İHA ve SİHA'larımızın temelinde bilim var. Kaynaklarımız var. İnsan gücümüz var. Büyük potansiyelimiz var. Yeter ki gücümüzü temel bilime verelim. Çocuklarımızı deneysel bilime alıştıralım."




Bu haber 831 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Devlet Bahçeli tehdit edildi
Gündem

Devlet Bahçeli tehdit edildi

MHP Manisa İl Başkanı Nurullah Savaş’tan dikkat çeken bir iddia geldi. Savaş, “Terörsüz Türkiye” süreci nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli’yi tehdit edenlerin olduğunu öne sürdü.

Habervitrini14702 Görüntüleme
Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa
Gündem

Adalar Belediyesi'nde dengeleri değiştirecek istifa

Adalar Belediye Başkanvekili Medine Pamuk'un istifasının ardından bugün yapılması planlanan başkanvekilliği seçimi, yeterli çoğunluk sağlanamaması üzerine 23 Eylül'e ertelendi. Gelişme sonrası tutuklu Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Durak da belediye meclis üyeliği ve İBB Meclis üyeliği

Habervitrini12668 Görüntüleme
Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler
Gündem

Sekiz günlüğüne gittiği umreden sekiz aydır dönemediler

Ramazan umresi için 17 Şubat'ta Mekke'ye giden Havva Ünlüce (61) ile çocukları Serdar Ünlüce (34), Semra Karakaya (39) ve Hediye Ünlüce Sırakaya (25), Kabe'de yaşanan bir tartışmanın ardından 8 aydır Suudi Arabistan'dan ayrılamıyor. Aile fertleri, olayın yanlış anlaşıldığını savunurken, haklarındaki yargı sürecinin tamamlanarak Türkiye'ye ve yakınlarına dönmek istiyor.

Habervitrini10273 Görüntüleme
DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon
Gündem

DMM'den 'Ailem Güvende' mesajı: Açık bir dezenformasyon

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı uluslararası basın-yayın organlarında yer alan 'Ailem Güvende' operasyonlarının 'keyfi ve hedef gözeterek yürütüldüğü' yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Habervitrini13857 Görüntüleme