Spor
  • 28.4.2010 16:39

AZİZ YILDIRIM’DAN G.SARAYLILARI KIZDIRACAK AÇIKLAMA: "ARDA O ŞAPKAYI TAKACAK"

Sabah Gazetesi'nden Zafer Ertem'in haberine göre, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan müthiş iddia: "Arda Turan, tıpkı Emre Belözoğlu gibi o şapkayı mutlaka takacak." Aziz Yıldırım'ın iddia ettiği şapkanın üzerinde "Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak" yazıyor. Fenerbahçe Başkanı, Galatasaray'la sezon sonunda bağlarını koparması beklenen Arda Turan'ın 2-3 sene içinde Fenerbahçe forması giyeceğinden emin. Aziz Yıldırım'ın Galatasaray'ın Bursaspor ile golsüz berabere kaldığı karşılaşmanın ardından Arda Turan'ın medyaya yaptığı açıklamaları da dikkatle takip ettiği ve "Arda'nın Galatasaray ile gönül bağı iyice zayıfladı. Sezon sonu büyük ihtimalle Avrupa'ya gider. Oradan da kısa süre içinde Fenerbahçe'ye gelir" dediği öğrenildi.

Özellikle bu sezonun ikinci yarısında FBTV'de özet görüntüleri izlerken Galatasaray maçlarına sıra geldiğinde Arda için, "Bu çocuğu mutlaka alacağım" iddiasında birkaç kez bulunduğu öğrenilen Yıldırım, geçen hafta sonu gelen liderliğin ardından aynı iddiayı daha da yüksek sesle ve daha kalabalık ortamlarda dile getirmeye başladı. Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri Abdullah Kiğılı, Şekip Mosturoğlu ve Cihan Kamer'in de bulunduğu bir ortamda Galatasaray'ın genç kaptanının sezon içindeki performans dalgalanmasının da analizini yaptı:

"Haziran'da Adnan Polat'a 'Arda'yı bize verin. Hesabınıza 15 milyon Euro'yu nakit yatırayım' dedim. Sonra İstinye Park'ta Arda'yla karşılaştım. Bayramlaşırken ona Fenerbahçe formasının çok yakışacağını söyledim. Bu teklifler sonrası Arda'nın performansına, nereden nereye geldiğine bakın. Onu ne kadar istediğimi biliyor. Arda, duyguları nedeniyle 'Hayır' dedi ama dengesi bozuldu. O günden sonra performansı hep aşağı gitti."

'EMRE KADAR SÜRMEZ'

Aziz Yıldırım'ın iddialı sözleri bu kadarla da kalmadı: "Arda'nın 2012'ye kadar Galatasaray ile sözleşmesi var. Ama bu gidişle bu sezon sonu ayrılır. İki sene, bilemedin üç sene sonra tıpış tıpış Fenerbahçe'ye gelir. Eminim ki; Emre (Belözoğlu) kadar uzun sürmez. Emre çok direndi. Yurtdışında oynamaya çabaladı. Arda ise iki, bilemediniz üç sene sonra Fenerbahçe'de oynar. Belki ben burada olmam ama siz görürsünüz arkadaşlar."

FENERBAHÇE'DEN YALANLAMA

Fenerbahçe Kulübü, ulusal bir gazetede bugün yayınlanan ve, Galatasaray Kaptanı Arda Turan'ın önce yurt dışına çıkacağı daha sonra da tıpkı Emre Belözoğlu gibi Fenerbahçe'ye transfer olacağı yönündeki haberle ilgili olarak açıklama yaptı.

Fenerbahçe Kulübü, bir basın yayın organında Galatasaray Kaptanı Arda Turan'ın Sarı-lacivertli kulübe transfer olacağı iddiasıyla ilgili olarak yer alan haberle ilgili olarak sert bir açıklama yaptı. Kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada, "Bugün tarihli, bir gazetede, yarım sayfa boyutunda yayınlanan haber, baştan aşağı uydurma bir senaryodur. Gazeteyi, tamamen 'uydurma ve hayali diyaloglar' üzerine kurulmuş bir senaryoyu, gerçekmiş gibi kabul edip bir de yarım sayfa boyutunda bir haber olarak gördüğü için kınıyoruz" denildi.

"AZİZ YILDIRIM'IN ARDA İLE İLGİLİ SARF ETTİĞİ İDDİA EDİLEN SÖZLERİN TAMAMI YALANDIR"

Bu tür haberler nedeniyle spor basınına olan güvenin azaldığının vurgulandığı açıklamada ayrıca, "Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın, Galatasaraylı futbolcu Arda ile ilgili sarf ettiği iddia edilen sözlerin tamamı yalandır. Fahiş hatalarla dolu haberler ve doğrularla ilgisi olmayan hayali senaryoların, gazetelerde sayfa sayfa haber olarak yayınlanması, spor basınına olan güvensizliği her geçen gün artırmaktadır. Bu bağlamda bizler, Türkiye'de spor gazeteciliğinin gittiği noktayı kaygı ile izliyoruz" Açıklama şu cümlelerle son buldu:

"Basının bu tavrı, Türk sporuna zarar veriyor ve spor basınımızın, uydurma senaryolardan haber yapma hastalığından biran önce kurtulması gerekiyor."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER