Spor
  • 14.1.2015 22:36

Aziz Yıldırım, İsmail Kartal'a sahip çıktı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral’ın davetlisi olarak Kütahya’ya geldi. ’Hedef 1 Milyon Üye’ kampanyası çerçevesinde Kütahya Belyediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan başkan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak 1 milyon üye projesi içerisinde Kütahya’da da şubemizi kuracağız ve diğer şube kurulan diğer yerlerde yapılan her türlü hizmetleri burada da yapacağız. Aynı zamanda üyelik çok önemli Fenerbahçe için biz şunu söylüyoruz. Bunu da hepiniz iyice idrak etmesini de arzu ediyorum. Biz siyasi bir hareket değiliz. Biz sivil toplum örgütüyüz, biz ülke sorunlarıyla ilgili konularda elimizden geldiğince destek veriyoruz. Bu maddi anlamda da olabilir manevi anlamda da olabilir. Biz spor kulübüyüz ve sporla ilgileniriz.
Türkiye’nin en büyük spor kulübü biziz. Amatör ve profesyonelde Türkiye sporuna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sporuna katkı yapıyoruz. Bundan dolayı kulüplerin zor zamanları her zaman olmuştur. Yalnız bugün değil, geçmiş zamanlarda da olmuştur. Bugün Kütahya’da olan Kütahyaspor kaçıncı liglerden bugün BAL Ligi’ne geldi. Türkiye’de çok köklü olan kulüpler Vefa, Beykoz bunlar gibi kulüpler o büyüklüklerin yüzyıllık tarihi vardı. Ama iyi idare edilememe ve şartlarında bu kulüplerin yaşamasına el vermediği için bugün hepsi amatör kümelerde veya da 2., 3. liglerde oynamaktadır. Fenerbahçe daha güçlü daha büyük olması için biz bu projeyi başlattık. Bugün Avrupa’da ben de bazen söyledim; dünya kulübü olacağız, olduk, oluyoruz diye sözler söyledim. Ama bunlar hiçbir zaman tam olarak gerçek değil çünkü karşımızda Avrupa’da sporda öncelikle futbolda Real Madrid, Barcelona, Manchester United ve diğer kulüplerin bütçeleri 500 milyon Euro’nun üstündedir. Bugün Fenerbahçe spor kulübünün bütün bütçesi 250 milyon dolardır. Buna amatörler ve diğer genel gider her şeyimiz dahildir" dedi.
"TÜRKİYE’DE BİZDEN BÜYÜK DAHA BÜYÜK KULÜP YOK"
Türkiye’de Fenerbahçe’den daha büyük olan kulüp olmadığını vurgulayan başkan Yıldırım, "Siz ekonomik olarak güçlü olan takımlarla veya kurumlarla mücadele edecekseniz en azından onlara yakın bir noktaya gelmeniz gerekiyor ekonomik anlamda. Bunu sağlayamazsanız söylenilen her şeyde kazanılan her şey tesadüfi olur. Bunu geçmişte de söyledim bugün yine tekrar ediyorum. Biz tesadüflere bırakmamak için Fenerbahçeyi yeni bir planlama ile 1 milyon üye projesiyle belli bir noktaya taşıyıp getirmemiz lazım. Bizim arkamızdan inanıyorum ve burada söylüyorum. Bu tip bir proje bulamayan veya yapmayan hiçbir kulüp ayakta duramayacaktır. Devlete bütün vergilerimizi ödüyoruz. Sigorta, stopaj ve vergileri veriyoruz. Bütün Fenerbahçe şubeleri bunları yerine getiriyor. Ama bunun karşılığında Fenerbahçe Spor Kulübü hem amatör branşlarda hem de futbolda haklı olarak alması gereken karşılığı alamıyor. Yayın hakkı, iddaa gelirleri, Passolig olayları hepsi kulübümüzün gerçekte içerisine aktaracak olan maddi kaynakları önlüyor. Bunun için bu dönemde bunlarla ilgili çalışmalar yapacağız ve bu kaynakların kulübe kazandırılmasında ayrıca bir güç sağlayacağız" diye konuştu.
"HER YERDE ŞUBE AÇACAĞIZ"
Yıldırım her yerde şube açacaklarını ifade ederek, "200 şubeye ulaşacağız. Bu şubelerin bir kısmı yurt dışında olacak. Geri kalanı da Türkiye’de olacak. Ülkenin her yerine, en ücra köşesine kadar gideceğiz. Tesisler yapacağız. Tüm tesislerden üye olan Fenerbahçe Spor Kulübü üyeleri faydalanacak. Kütahya’daki bir üyemiz İstanbul’da, Van’da, Antalya’da her yerde bu üyelikten yararlanacak. Ayrıca bu üyeliklerle ilgili bankalarla yapılan çalışmalar büyük ihtimal ay sonunda bitmiş olacak. Bunlarla ilgili sizlere bazı getiriler kazandıracak. Bunlar maddi anlamda olacak. Manevi anlamda zaten Fenerbahçe Spor Kulübünün üyesi olmak bizim için onur ve şereftir" ifadelerini kullandı.
"BU YILDA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ"
Sezon sonu şampiyonluk kupasını kaldırmak istediklerini vurgulayan sarı-lacivertli takımın başkanı sözlerini şöyle tamamladı:
"İkinci devre daha çetin geçecek ama biz oyuncularımıza antrenörümüze hepsine güveniyoruz. İlk başta İsmail hocayı getirdiğimiz zaman bizden başka herkes üzüldü, ’Acaba başarabilir mi’ dediler. İnanının İsmail hoca başaracaktır. Çünkü İsmail hoca bu camianın değeridir. Hep birlikte destekleyeceğiz. Sizlerde biraz zaman geçtikten sonra onun değerini daha iyi anlayacaksınız. Oyuncularla ilgili açıkça söylüyorum. Devrede herhangi bir transfer yapma ihtiyacı duymuyoruz. Bir tek forvete bir oyuncu almayla ilgili çalışma yapıyoruz. O da olmazsa da bir şey söyleyemeyeceğiz. Bütçelere dikkat ediyoruz. Her türlü oyuncuya gidip yüksek paralar verip almak istemiyoruz. Kulüp bütçeleri dengesiz hale gelmeye başladı. Bunun dışında futbolda başka bir sorunumuz yok inşallah şampiyon oluruz. Bunlar hep temini tabii ki biz iddialı konuşunca bu bir şeyler biliyor diyorlar. İnandığımız şeyi burada temenni olarak söylüyoruz ve şampiyon olduğumuzda ertesi günü Kütahya’ya gelirim söz veriyorum" ifadelerini kullandı.
Toplantı sonrasında Aziz Yıldırım’a çini tabak ve futbol topu hediye edildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:53

İLGİLİ HABERLER