Spor
  • 3.3.2013 22:25

Aziz Yıldırım maçı evinden izledi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, derbiye gelmezken, sarı-lacivertli kulübü başkanlık seviyesinde başkanvekili Abdullah Kiğılı temsil etti. 

Bazı yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra eski yönetici Ali Koç da Fenerbahçe yönetim kafilesiyle derbiye geldi. Kiğılı, stata girişte, BJK İnönü Stadı'nda tarihi bir derbi oynanacağının ifade edilmesi üzerine, ''Tarihi bir stat, hatıraları var. İnşallah iyi oynayan kazansın'' dedi.

Galatasaray'ın bu hafta puan yitirdiğinin hatırlatılması üzerine de Kiğılı, ''İnşallah biz kazanırız'' ifadesini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nu, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ateş protokol tribünü girişinde karşıladı. Ateş, yaptığı kısa açıklamada, ''Centilmenlik içerisinde geçsin ama Beşiktaş bu maçın favorisi. Bu maçı almak istiyoruz. Hayırlısıyla BJK İnönü Stadı'nı güzel bir şekilde kapatacağız'' diye konuştu.

Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile yaptıkları derbi mücadelesinde savunma oyuncusu Yobo'yu yedek bıraktı.

Sarı-lacivertli ekipte ilk 11'in vazgeçilmez ismi olan, Afrika Uluslar Kupası'ndan döndükten sonra UEFA Avrupa Ligi'nde Kadıköy'deki BATE Borisov ve Spor Toto Süper Lig'deki Kasımpaşa mücadelelerinde 11'de yer alan Nijeryalı savunma oyuncusu, derbide yedek kaldı.

Yobo'nun yokluğunda savunmanın ortasında Bekir İrtegün-Egemen Kormaz ikilisine görev veren Aykut Kocaman, savunmanın solunda ise Ziegler'in 11'e dahil edip, bu bölgenin diğer ismi Hasan Ali Kaldırım'ı 18 kişilik kadroya almadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, orta alanda Mehmet Topal'ı yedek bırakıp Emre Belözoğlu ile Meireles'i görevlendirdi. Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım'ın yanı sıra Salih Uçan, Krasic, Stoch, Orhan Şam, Selçuk Şahin, Serdar Kesimal, Sezer Öztürk, 18 kişilik kadroda yer almadı.

Webo, ilk kez derbiye çıktı
Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan transfer ettiği Pierre Webo, sarı-lacivertli formayla ilk derbisine çıktı.

Teknik direktör Aykut Kocaman'ın, transferinin ardından takımda vazgeçmediği isimlerden birisi olan Webo, siyah-beyazlı ekibe karşı BJK İnönü Stadı'nda takımının önemli bir gol silahı olarak sahada yer aldı.

Egemen Korkmaz, sarı-lacivertli formayla ilk kez BJK İnönü'de

Fenerbahçe'nin bu sezon başında, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra kadrosuna kattığı Egemen Korkmaz, eski takımına karşı sarı-lacivertli formayla Dolmabahçe'de ilk derbisine çıktı.

Egemen, sezonun ilk yarısında Kadıköy'de yapılan maçta da Beşiktaş karşısında forma giymişti.

Fenerbahçe taraftarı maçta yok
Fenerbahçe'yi, Beşiktaş karşısında çıktığı önemli maçta taraftarı statta destekleyemedi. Sezon başında alınan karar gereği sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşmayı stattan izleyemedi.

Fenerbahçe 1,5 saat önce stada geldi
Fenerbahçe Futbol Takımı, karşılaşmanın başlamasından 1,5 saat önce BJK İnönü Stadı'na geldi. Polis eskortu eşliğinde gelen takım otobüsü stat alanına girmeden önce, polis ekipleri yolu kesip Beşiktaşlı taraftarları bu bölgeden uzaklaştırarak, önlem aldı.

Karşılaşmanın başlamasından 45 dakika önce ısınmak için sahaya çıkan sarı-lacivertli ekibe, Beşiktaş tribünlerinden tepkiler yükseldi.

Beşiktaşlı taraftarlar, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'na yönelik küfürlü tezahürat yapınca, sarı-lacivertli oyuncu tribünlere tepkisini alkışla gösterdi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:32

İLGİLİ HABERLER